Vybojujte si pozici módní jedničky: S gladiátorkami na nohou!

Historie bot, které se staly módní nezbytností léta, snad nemůže sahat hlouběji do minulosti. Návrháři se totiž inspirovali starověkým Římem a obuví, která byla charakteristická pro gladiátory v arénách. Vyberte si obdobný pár i vy a vybojujte si pozici módní ikony!

Pokud sledujete módní přehlídky, nemohly jste je přehlédnout. V gladiátorkách si vyšlapovaly modelky na přehlídkách značky Chloé, Isabel Marant, Alberta Ferretti nebo Valentino. K vidění přitom byly nízké kotníčkové modely, ale i páry, které sahaly těsně pod kolena. Ve většině případů šlo o placaté boty bez podpatku, své kouzlo ale samozřejmě mají i ty vysoké, které vám přidají pár centimetrů navíc a ještě krásně protáhnou nohy.

Líbí se vám móda gladiátorských bot, ale odrazuje vás složité šněrování? Zdlouhavé práci s tkaničkami se můžete vyhnout. Většina bot má totiž na zadní straně zip, obutí a vyzutí je tak otázkou pár vteřin. Počítat musíte s tím, že gladiátorky přitahují spoustu pozornosti, pokud tedy nemáte vyloženě štíhlá lýtka, dejte přednost nižším variantám.

Pozor si dejte na to, s čím boty kombinujete. Obzvlášť opatrné buďte u vyšších modelů nebo těch na podpatku, s vyzývavou mini sukní by mohly působit lacině. Krok správným směrem jsou naopak šortky nebo šaty (klidně krátké, ale bez výstřihu). Gladiátorky seženete nejčastěji v přírodních tónech, které vypadají na holé noze krásně, více tvrdě působí ty černé. Pokud si s módou rády vyhráváte, klidně vyzkoušejte i varianty v metalických tónech.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat