Koníček královny Alžběty? Sbírá mlýnky na pepř

Britská královna Alžběta II. se v dubnu dožila devadesátých narozenin. Oficiální celonárodní oslavy jejího výročí připadají na druhý víkend v červnu. A přestože britská média na panovnici vyzradila v uplynulých měsících řadu zajímavostí, přišel teď deník The Sun s pikantními detaily z jejího soukromí. Kupříkladu prozradil, že mezi bizarní koníčky nejdéle vládnoucí britské panovnice patří sbírka mlýnků na pepř.

Proč si oblíbila zrovna tuto kuchyňskou pomůcku, není jasné. Ale ve Windsoru jich prý má už několik tisíc.

Krom této informace The Sun prozradil také některé další intimní detaily z Alžbětina života. Kupříkladu to, že ačkoli jí rodiče a sestra říkali Lilibet, manžel tohle oslovení nikdy nepřijal. Oba plynně hovoří francouzsky a právě ve francouzštině se pro oslovení „miláčku“ používá výraz chou chou (zelíčko). Princ Philip to ale převrátil do angličtiny a oslovuje Alžbětu v intimních chvílích jako Cabbage (zelí).

Královna si prý každý večer dopřává šálek černého čaje Earl Grey, který sama připravuje a podává. A k tomu si vychutná sklenku ginu nebo Dubonnetu. Každé ráno ji probouzí její osobní dudák, který hraje za dveřmi ložnice. K snídani se pak podávají cereálie, jogurt a dva druhy džemů – světlý a tmavý.

Alžběta miluje od dětství psí plemeno velšský Corgi, kterých měla za celý život už mnoho. Jednou se jí podařilo zkřížit Corgiho s jezevčíkem, kříženci se říká Dorgi a je velmi populární v nóbl britské společnosti.

Krom psů královna zbožňuje také koně, vlastní stáj a několik skvělých závodních valachů. Na dostihy chodí velmi ráda, ale nikdy v životě si ještě nevsadila.

Při cestování nemusí Alžběta používat pas, protože jakýkoli britský pas je vydán v jejím jméně a vlastnictvím jejího království.

Na hradě Balmoral ve Skotsku, kde s rodinou tráví dovolené, patří mezi její nejoblíbenější společenské hry hádání slavných osobností. Na čelo si pak přilepí papírek se jménem, který jí zvolí její příbuzní, a nadšeně hádá, kým asi je.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat