Smrt jí sluší aneb Jak by hvězdám slušela nesmrtelnost?

22.11.2016 | Osobnosti

Film, který získal Oskara za trikové efekty, to byla výzva pro Kalendář Proměny 2017. Na jednom plakátě se sešly hvězdy rovnou tři. Chantal Poullain, majitelka nadace Archa Chantal, charismatický herec Michal Dlouhý a přesná kopie Goldie Hawn - Jan Cina.

Bohužel vzhledem k vytíženosti herců je autoři kalendáře nedostali na jedno místo v jeden den. To ale nevadilo, neboť se použil stejný nástroj, který vyhrál u filmu Smrt jí sluší Oscara, a sice trikové efekty.

Jak je tahle role pro hvězdnou Meryl Streep netypická, tak je pro Chantal Poullain samozřejmá svojí elegancí. „Když jsem hledal, které herečky by u nás mohly ztvárnit Meryl Streep ve filmu Smrt jí sluší, vtipnou, krásnou a věčně mladou, vycházela mi z toho jednoznačně Chantal,“ říká sutor kalendáře Petr Kurečka.


Chantal přišla do ateliéru s humorem jí vlastním a s vážnou tváří vyprávěla o tom, jak cvičila celou noc před zrcadlem ono legendární otočení krku a že tam ještě tedy není.

Michal Dlouhý bral všechno s jasným poklidem a vůbec u něho tvůrci prý neměli pocit, že je pro něj tato role úplně jiné kafé, než které běžně dělá. Bruce Willis mu prostě sedl.

Jan Cina, který fotil jako první z naší trojice, strávil na maskérském křesle nejdelší dobu, ale výsledek se opravdu zdařil. Musel totiž do kompletní výbavy, včetně nalepovacích nehtů, podprsenky a tuny líčidel.

Sám Honza se svěřil se svými počátečními pochybnostmi: „Upřímně jsem si na začátku říkal, že najít společné rysy bude těžké, ale myslím, že díky zázračným rukám maskérky a kostymérky a samozřejmě umu fotografa Cina zmizel a objevila se Goldie. Elixír mládí bych ale vypít nechtěl. Jednak to zatím ve všech, v literatuře nebo ve filmu popsaných případech nedopadlo s věčně mladými lidmi úplně dobře, a jednak myslím, že je možné uchovat si mládí sám v sobě bez pomoci podobných lektvarů.”

Jakou srandu může způsobit vypití elixíru mládí? Těžko říct, ale asi bychom si všichni velice rychle uvědomili, že smrtelnost je vlastně dar.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat