Julianne Moore: Nakupuji jen to nejnutnější, abych zachránila planetu

Herečka Julianne Moore se pustila na tenký led. Prohlásila, že se snaží nenakupovat. Jednak z hlediska velmi privilegované hvězdy, která má ohromný majetek a kvanta zbytností, to není tak omezující. Ale podkopává systém, na němž stojí její vlastní obor – tedy konzumní kapitalismus. Osmapadesátiletá hvězda však vyzvala své fanoušky a spoluobčany, aby ji následovali a pomohli zachránit planetu.

„Mám to teď tak, že se snažím nenakupovat nic. Četla jsem článek o někom, kdo se vzdal nakupování na celý rok kvůli životnímu prostředí. Zkusila jsem to měsíc a jedu v tom dál. Smím si kupovat knihy, ale nesmím si kupovat oblečení, boty nebo šperky, dokud mi nedojde úplně vše, co mám. A dokud nevypotřebuju mýdlo do posledního kusu, nesmím si koupit další,“ přiznala Julianne magazínu Red.

Hollywoodská hvězda vychovává s manželem Bartem Freundlichem jednadvacetiletého Caleba a sedmnáctiletou Liv.

„Myslím, že zažíváme krizi. Celý svět ji zažívá. Je čas opravdových nepokojů, neštěstí a brutality. Vždy jsem se zajímala o prevenci používání zbraní, ale čím víc člověk ví, tím více je schopen opravdu jednat. Je to téma, o němž hodně mluvím a rozhodně nehodlám přestat,“ dodala Moore.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat