Beckhamovi chtějí u venkovského sídla třicetiarový rybník

31.07.2020 | Osobnosti

Manželé David a Victoria Beckhamovi si chtějí na rozlehlých pozemcích venkovského sídla zbudovat velký rybník o rozloze třicet arů. V žádosti o povolení k jeho budování tvrdí, že bude oázou pro divokou přírodu. Nesouhlasí s tím ale ekologové a také jejich sousedé. Prvním vadí zánik lučního společenstva, druhým zásobování rybníka vodou. Beckhamovi prý poškodí hladinu podzemní vody v širokém okolí.

Rybník má mít tvar ledvinovitě stočené slzy a rozlohu tři tisíce čtverečních metrů. Má být poměrně hluboký s výškou vodního sloupce až čtyři metry. V žádosti o povolení manželé zdůrazňují, že bude domovem řady živočichů a doplněn výsadbou původních dřevin s divokých rostlin v okolí vodní plochy. Jenže ekologové tvrdí, že cennější je současný luční ekosystém a výstavba rybníka naruší malou oázu mezi extenzivně využívanými poli. Proti výstavbě jsou také někteří sousedé.

„Bude to mít negativní vliv na místní divokou přírodu, která přijde o významný zdroj potravy. Nemůžou být lidé spokojení s nádhernou krajinou, a místo toho musejí pořád vše upravovat a měnit?“ zlobila se Sue Jones v rozhovoru pro deník The Sun.

Nedaleko Beckhamových na farmě Soho vznikly před časem tři nové rybníky. Podle místních to negativně ovlivnilo vodní režim v krajině.

„Jsem proti těmto plánům z následujících důvodů, nikdo nás o plánování žádosti neinformoval, kde a kdy byla tato oznámení zveřejněna? Bydlíme velmi blízko této nové výstavby a jsme silně proti budování nového rozlehlého rybníka, farma Soho už má tři. Jak navrhují, že budou rybník zásobovat vodou? Jestli chtějí udělat další vrt, samozřejmě to ovlivní hladinu spodní vody. Stovky let jsme tu všichni zásobováni přírodními prameny, které jsou teď negativně ovlivněny novými vodními prvky. Máme ve studnách stále méně vody a je znečištěná,“ píše ve své námitce k výstavbě rybníka Charlotte Waddington.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat