Pozor, nevěra je otázkou už jen jednoho kliknutí!

Přistihla jste partnera, jak sedí u internetu nad fotkami svlečených žen? Přišla jste na to, že si píše s někým, kdo se nazývá Pusinka, Hříšná či Davajka? Pak buďte na pozoru! Jeho chování nazvané sexting podle posledního průzkumu vede k nevěře!

Internet je plný sexu. Kde kdo se fotí v choulostivých polohách, a pak se vystavuje na erotických portálech, kde flirtuje s mlsouny nabízející pěkné večery ve dvou. Nebo ve třech? Je libo milovat se například i ve skupině! Není problém! Pár ťuknutí do počítačové klávesnice a můžete mít cokoli. Proto je tak snadné vystavit se riziku nevěry – té pravé fyzické a nefalšované. Výzkumnice Diane Kholos Wysocki z Univerzity v Nebrasce a Cheryl Childers z Univerzity v Kansasu potvrzují, že nic nenahradí nefalšovaný dotyk a fyzický kontakt. Tedy aspoň zatím. Proto se většinou nevinné laškování přes internet zvrtne v nevěru jako trám!

Jak jsou lidé nevěrní?

Obě tyto dámy se rozhodly, že odhalí, jaké sexuální chování současnosti je předzvěstí nevěry. Je to zasílání lechtivých SMS zpráv s přiloženou fotkou, na které se najde jen minimum oblečení? Je snad horší variantou erotická komunikace přes e-mail? Dřív znamenala návštěva diskotéky pár získaných čísel a možná i reálných sexuálních zážitků, dnes už je doba jinde: kamery, počítače, multimediální zařízení a kamery významně útočí na společenský život. Zvlášť internet je velmi populární kvůli své rychlosti a anonymitě. Jak ale v praxi probíhá takový hřích?

Už dávno se podvádí přes síť

To si takhle vezmete do ruky mobilní telefon s fotoaparátem, vyfotíte své vnady a to všechno pošlete druhé osobě buď také na mobil, nebo do e-mailové schránky. Takové chování se nazývá sexting. (Výraz vznikl spojením slov sex a texting.) Je pak jasné, že si přijímající vyloží zprávu jako výzvu, takže nabádá odesílatele k další aktivitě, později láká ke schůzce. A navázání sexuálního vztahu je na světě! Právě proto se nejen obě výše zmíněné výzkumnice domnívají, že internet zbořil všechna dosavadní tabu, zjednodušil seznamování (vyhledávání sexuálních partnerů je dostupnější) a upravil zákony nevěry, která tak číhá na každého. Příležitost totiž dělá „zloděje“! A není to jen něčí domněnka.

Kde se vzaly výsledky průzkumu?

Diane Kholos Wysocki a Cheryl Childers umístily na jeden nejmenovaný portál určený lidem žijícím v manželství anketní otázky, na které odpovědělo 5 187 dospělých respondentů. Dotazy se týkaly používání internetu a sexuálního chování na něm. Cílem bylo odhalit, jak tenká hranice dělí online podvádění s tím reálným.

Většina lidí udržuje paralelní vztahy

Výsledky průzkumu ukázaly, že ženy se do sextingu a podobného chování zapojují častěji než muži. Přes dvě třetiny dotázaných podváděli online, i když měli vážný vztah, víc jak tři čtvrtiny respondentů byli partnerovi nevěrní přímo fyzicky, tedy v reálném životě. Ženy i muži se stejnou pravděpodobností podvádějí na internetu i mimo něj, a to i přesto, že mají partnera. Navíc výzkum odhalil, že muži starších ročníků v reálném světě podvádějí častěji než ti mladší.

Nedaří se milování v reálu? Nevadí, internet to napraví

Zajímavé je, bez ohledu na pohlaví ženám i mužům jde primárně o to, aby nezažívali pouze imaginární vztahy, ale aby se s tím, s kým se na internetu sblíží, poznali ve skutečném životě, respektive zažili s ním sexuální dobrodružství. Z toho vyplývá, že většina sexuchtivých dobrodruhů spoléhá na to, že když nemůže najít milence v reálném světě, objeví ho prostřednictvím internetové sítě, což následně vede k osobnímu poznání třeba na hotelovém pokoji. Výzkumnice poukazují na fakt, že je jen málo těch, kteří si chodí na eroticky zaměřená fóra „jenom“ poklábosit o sexuálních praktikách.

Fyzický kontakt je stále žádaný

Dále se nechaly slyšet, že jejich výzkum ukazuje na to, jak technologické změny mění způsob, jakým lidé vyhledávají jeden druhého. „I když jsou sociální sítě víc využívané pro sociální kontakt, lidé mají stále větší zájem spíš o kontakty reálné – s partnerem z reálného života radši než s partnerem z kybernetického prostoru,“ shrnují výzkumnice, podle kterých se zdá, že v určité fázi vztahu potřebujeme fyzický kontakt v tváři v tvář. „Jedním z důvodů, proč to tak je, může být fakt, že lidé jsou přeci jen společenské bytosti.“

Kdo ale ví, jak to bude za dalších pár let, že?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat