Příznaky neperspektivního vztahu. 6 důvodů, proč mu dát košem

Prvotní zamilovanost dokáže s člověkem udělat až neuvěřitelné věci. Třeba jsme až neuvěřitelně slepé k partnerovým nedostatkům. Ovšem když ono úžasné, ale trochu bláznivé období pomine, některé chyby bychom už tak slepě tolerovat neměly…

Na jaké varovné příznaky (v jakékoli době vztahu, nejen čerstvě po prvotní zamilovanosti) ukazující, že náš princ na bílém koni nebude až takový rytíř, za jakého jsme jej měly, bychom si měly dát pozor?

Necítíte se s ním výjimečná

Partner, se kterým chcete strávit zbytek života, by vás měl milovat. Měl by vám dávat najevo, že jste pro něho ta nejkrásnější, nejúžasnější a nejlepší žena na světě. Pozor, že to říká, neznamená, že to myslí vážně – musí se podle toho i chovat a vy se tak po jeho boku musíte cítit! Pokud to tak není, zamyslete se, zda se někde nevyskytuje chyba… třeba že dáváte do vztahu mnohem více úsilí než on nebo že mu na vás nezáleží tolik jako vám na něm.

Schůzka se pro něj rovná sex

Vášeň je ve vztahu důležitá, a tak je přirozené, že vlastně několik prvních týdnů ani „nevylezete z ložnice“. Ovšem na samotném sexu se partnerství stavět nedá (nežijeme v románech červené knihovny). Pokud jste spolu vlastně nikde nebyli a neprožili jste ani po půl roce nic jiného než milování, je na čase začít s ostražitostí. Má partner vůbec zájem sdílet s vámi i jiné zážitky? Opravdu vás považuje za partnerku, nikoli za snadno dostupnou společnici?

Marie tohle, Marie tamto…

Kdykoli se s partnerem bavíte, vždycky velmi pochvalně mluví o nějaké své kamarádce, kolegyni, instruktorce… Dozvídáte se, jak je dotyčná (říkejme jí klidně Marie) úžasná, jak skvěle vaří, umí hrát golf, nikdy si nestěžuje, dělá skvělé kafe a tak dále a tak dále. Marie se zkrátka vyskytuje v každé konverzaci, kterou spolu vedete (a obvykle je v něčem lepší než vy). Váš partner vás s Marií vůbec nemusí podvádět (tedy fyzicky), ovšem tak úplně lhostejná mu také nebude…

Nebojuje fair

Každý vztah projde čas od času nějakou tou výměnou názorů, zkrátka neexistuje na světě dvojice, která by se alespoň jednou za čas nepohádala. Na tom není nic divného ani špatného. Ovšem velmi záleží na formě, jakou výměna názorů mezi partnery probíhá. Nemělo by v ní být místo pro urážky nebo vytahování minulosti, případně osobní útoky, nebo dokonce agresivitu. Pokud vašemu partnerovi dojdou argumenty a on přesto odmítá uznat váš názor za legitimní (nemusíte se přece shodnout na všem, od toho jsou kompromisy a obě strany mají na vlastní názor právo), a navíc vás začne zasypávat urážkami (o fyzické agresi ani nemluvě, to už je naprostý extrém, u něho platí jediné – rychle pryč), něco je rozhodně v nepořádku.

Není po vašem boku, když ho potřebujete nejvíce

Partneři by spolu měli sdílet radostné i smutné okamžiky. Měli by si stát po boku, když se navzájem potřebují, podporovat se, pomáhat si. Ovšem pokud popíjel s kamarády v hospodě, když se vám narodilo dítě, neutěšoval vás, když jste ztratila člena rodiny, nebo se ani nenamáhal popřát vám k promoci, zvažte, jestli vám nebude přece jen lépe samotné nebo s někým jiným – opravdu zvládnete vydržet po boku někoho, pro koho evidentně nejste tak důležitá?

Maminka stále na telefonu

Mamánci jsou kapitola sama pro sebe. Neustále vám předhazují, jak jejich maminka dělá to či ono lépe, nikdy se od ní vlastně neodstěhovali, neustále si telefonují. Druhým „stupněm“ je pak situace, kdy jeho maminka pořád zasahuje i do vaší domácnosti – s jeho výhradním svolením a podporou. Pokud většina jeho vět začíná slovem „maminka“, zpozorněte (aby nedošlo k mýlce – rozhodně neříkáme, že by neměl partner své rodině pomáhat, naopak, i to je známkou jeho charakteru, mluvíme tu ale o extrémech…).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat