Proč s ním pořád zůstáváš?

Také máte ve svém okolí kamarádku, které kladete podobnou otázku? Nedovedete pochopit, proč setrvává ve vztahu, ve kterém není šťastná? Pak věřte, že existuje celá řada důvodů, proč my ženy udržujeme při zbytcích života i dávno odepsaný vztah.

Jaké jsou nejčastější důvody, proč se ženy, ačkoli nejsou ve vztahu šťastné, odmítají s tímto vztahem rozloučit?

1. Strach ze samoty

Mnoho žen se obává, že by už nikdy nenašly partnera, a tak raději zůstávají s někým, kdo si jich neváží a koho si vlastně neváží ani ony samy.

2. Nechtějí být „ty rozvedené“

Ačkoli je rozvod v naší společnosti velmi častý, stále s sebou nese určité stigma. Ženy mají často pocit, že stavem „rozvedená“ vlastně říkají: „Selhala jsem, nedokážu udržet vztah. “

3. Mají děti

Tohle je asi nejčastější důvod, tedy pokud mají ženy děti. Nechtějí je totiž připravit o otce, kterého zbožňují, a nechtějí je ani vystavit stresu z případného rozvodu.

4. Chtějí děti

Ani ženy, které jsou bezdětné, neopouštějí neperspektivní vztah snadno, zvláště pokud touží po dětech a bojí se, že nenajdou jiného muže, který by chtěl rovněž spolčit potomky.

5. Nechtějí ublížit partnerovi

To je ten případ, kdy ženy vlastně nevědí, proč konkrétně nejsou s daným mužem šťastné, pouze vědí, že „něco není v pořádku, vztahu něco chybí“. A také vědí, že pro partnera by byl rozchod velmi bolestný.

6. Věří, že se vztah zlepší

I když jsou problémy ve vztahu dlouhodobé, řada žen je přesvědčena, že „jednou se vše vyřeší“. To občas bývá i velmi nebezpečná naděje, zvláště jsou-li těmi problémy například alkoholismus partnera, nebo domácí násilí.

7. Tlak okolí

„A koho si představuješ?“ nebo „Co bys prosím tě ještě chtěla?“ jsou poměrně časté otázky ženina nejbližšího okolí, když si postěžuje na neshody s partnerem. Namísto podpory se setkají s odmítnutím a naznačením, že je vlastně jen jejich chyba, že nejsou šťastné. S takovou představou se vztah ukončuje také velmi těžko.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat