8 faktů o nevěře, která vás porazí

19.10.2012 | Vztahy

Také si myslíte, že lidé podvádějí svého partnera či partnerku, pokud jsou nešťastní v manželství? Chyba lávky! Nejnovější průzkum Rutgers University odhalil, že 56 % mužů-nevěrníků je v dlouhodobém vztahu spokojeno. A překvapivých skutečností spojených s nevěrou je víc…

Tak například věděli jste, že…

… většina mužů stále miluje své manželky, navzdory tomu, že je podvádějí?

Je to tak. Podobně jako ženy i řada mužů cítí v určité fázi dlouhodobého vztahu určitý stereotyp a nedostatek romantiky či pouze času, který mají partneři jen sami pro sebe. A tak hledají „něco zajímavějšího“. Vůbec to neznamená, že svou manželku už nemilují.

… muži většinou partnerku podvádějí se ženou, s níž se již déle znají?

Jen málokterý muž „sbalí“ neznámou ženu u baru. Naopak, často se jeho milenkou stane přítelkyně z dětství, kamarádka ze školy, kolegyně z práce apod. Na pracovišti ostatně začíná až 60 % paralelních vztahů.

… muži podvádějí své ženy, aby zachránili manželství?

Zní to jako logický lapsus, ale je to tak. Nevěra je často pouze vyjádření toho, že netuší, jak partnerské potíže řešit. V podstatě tím utečou od reality a skutečných vztahových problémů.

… většina mužů má kvůli nevěře černé svědomí?

Vůbec není pravda, že jsou všichni nevěrníci muži bez jakýchkoli morálních či etických zábran. Samozřejmě že si paralelní vztah na jednu stranu užívají (těžko by v nich jinak setrvávali), ale na stranu druhou se kvůli nim – především před svou rodinou – cítí hrozně. Přece jen si uvědomují, že podvádějí bytost, kterou milují a které slíbili věrnost.

… muži podvádějící své ženy začnou být sexuálně aktivnější i doma?

Další paradox, ale často pravdivý. V muži se najednou opět naplno probudí sexualita (která třeba po několika letech manželství pomalu vymizela) a jeho dlouhodobá partnerka je přece jen ženou, s níž se mu milování líbí a cítí se při něm uvolněně.

… ženy své muže podvádějí zrovna tak často jako muži své ženy?

Průzkum Indiana University odhalil, že navzdory tomu, že ženy nevěru příliš nepřiznávají, podvádějí své dlouhodobé partnery úplně stejně často, jako jejich mužské protějšky podvádějí je. Jenže zatímco spousta mužů, jak již bylo řečeno, manželku podvádí, aniž by ji přestali milovat nebo chtěli vztah rozbít, u žen se jedná častěji i o citovou nevěru, která je o dost nebezpečnější (z hlediska udržení manželství) a mívá pro vztah fatální následky.

… většina žen ví, když je manžel podvádí?

Občas se zdá, že podváděné manželky jsou tou úplně poslední osobou, která se o nevěře partnera dozví, a tak dlouho žijí ve sladké nevědomosti. Omyl. Většina manželek moc dobře ví, že je něco v nepořádku, jen si tuto skutečnost odmítají do poslední chvíle připustit. Přitom bolest, kterou po dobu odmítání pravdy pociťují, není o nic lehčí než ta, jež se dostaví po provalení nevěry.

… občas dokáže nevěra manželství zlepšit?

Na první pohled to nezní moc logicky, ale i to se stává. Partneři si po nějaké té aférce uvědomí, co vlastně chtějí, začnou na sobě pracovat, snaží se o záchranu a udržení vztahu, konečně začínají probírat problémy, které je trápily a kvůli nimž (samozřejmě nejen kvůli nim) hledali rozptýlení jinde. Tím nicméně určitě neříkáme, že se tak děje vždy a člověk by měl nad nevěrou partnera či partnerky prostě mávnout rukou. Jen říkáme, že jsou i dvojice, které dokázaly na nevěře jednoho z partnerů stavět.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat