5 věcí, kterých rozvedení partneři nejčastěji litují

Michiganská univerzita provedla zajímavý výzkum, z něho vyplynulo, čeho rozvedení lidé nejvíce litují. A výsledky jsou poučné i pro nás více či méně šťastně zadané.

Nevydařený vztah a rozvod není v dnešní době bohužel ničím zas tak výjimečným. Kdyby měli rozvedení lidé možnost vrátit čas zpátky, co by – mimo jiné – určitě udělali jinak? A jaké aspekty společného soužití bychom podle nich neměli podceňovat? Tady jsou jejich rady, jak vyplynuly z průzkumu:

1.    Dokazujte svému partnerovi častěji svou lásku!
Tahle rada dlouhé vysvětlování nepotřebuje – zkrátka dělejte vše pro to, ab váš partner věděl, jak je pro vás důležitý. Nemusíte vymýšlet nic okázalého, malá gesta dokáží často mnohem více. Váš protějšek musí cítit vaši podporu a lásku.

2.    Peníze jsou důležité, nepodceňujte je.
Otázky týkající se financí se staly nejčastější příčinou sporů a hádek mezi partnery. Mějte to na paměti a společně je probírejte ještě dříve, než kvůli nim vznikne nepříjemnost. A o větších investicích zásadně rozhodujte společně.

3.    Minulost nevymažete, ale nešťourejte se v ní.
Každý z nás má nějakou minulost – bývalé partnery, nepříjemné zážitky… Ovšem trápit se tím vším donekonečna, nebo dokonce vyčítat partnerovi jeho minulost je naprosto zbytečné. A jen to vašemu vztahu ublíží.

4.    Přestaňte se dokola obviňovat.
Každý problém má své příčiny a je možné na něj (i na ony příčiny) nahlížet z mnoha úhlů. Než začnete s výčitkami a obviňováním, raději vezměte v úvahu názor svého partnera a vše v klidu vyřešte společně.

5.    Komunikace je základ.
Celých 41 % dotázaných uvedlo jako hlavní faktor, který nevratně poškodil jejich vztah s partnerem, špatnou komunikaci. Takže komunikujte, ale také naslouchejte. Buďte v komunikaci aktivní a také co nejvíce upřímní. A vždy se ujistěte, zda partner pochopil, co mu říkáte, případně zda jste vy pochopili, co partner říká vám. Ušetříte si spoustu problémů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat