6 situací, kdy poznáte, že je váš vztah u konce...

Nikdo z nás nepřemýšlí rád o tom, že by měl vztah, který léta s partnerem či partnerkou usilovně budujeme, jednou pro vždy skončit. Ale někdy se to stává. Jak poznáte, že ke smutnému konci (více či méně) neodvratně směřuje i váš vztah?

Pokud se s partnerem často ocitáte v následujících situacích, zpozorněte, může to být začátek konce…

1.   Problémy se kupí, ale málokterý se daří vyřešit

Jedním z pilířů zdravého vztahu je i umění kompromisu, a to na obou stranách. Jenže pokud máte najednou pocit, že ani jeden z vás nikdy tomu druhému neustoupí ani v nejhloupějších maličkostech, že necháváte spoustu sporů nedořešených, pak zpozorněte. Něco je v nepořádku.

2.   Hádky jsou opravdu ošklivé

Nejrůznější spory a výměny názorů nejsou ve vztazích nic nenormálního. Ovšem velmi záleží na jejich podobě. Pokud na sebe křičíte, urážíte se, nazýváte se jmény, při nichž by se červenal i onen pověstný dlaždič, vytahujete na sebe špinavou minulost, jste velmi osobní, urážíte partnerovu rodinu apod., navíc se takové hádky dost často opakují, je to špatné znamení.

3.   Sex je nudný

Jistě, po několika letech už nejspíš není milování jako v prvních pár měsících vztahu, ale pokud najednou začnete přemýšlet o tom, že byste se mu nejraději vyhnuli úplně, je to pro vás jen jakási „mechanická“ povinnost, přemýšlíte při něm, zda nevymalovat strop nebo zda si raději nezapnout televizi, klidně si dokážete představit sex se sousedem/sousedkou, ale ne ten partnerský vás skoro odpuzuje, zamyslete se nad svou situací.

4.   Jste bezdůvodně naštvaní

Reagujete přemrštěně na jakoukoli partnerovu/partnerčinu poznámku (třeba i jen o počasí), mluvíte úsečným tónem, neustále se cítíte rozzlobení, ačkoli k tomu vlastně nemáte objektivní důvod. Zatímco v práci nebo s kamarády jste oslňujícími společníky, jen co přijdete domů, jako mávnutím kouzelného proutku se změníte v podrážděnou bytost plnou hněvu, který vlastně neumíte vysvětlit.

5.   Nevěra najednou nezní tak hrozně

Vždycky jste se pozastavovali nad lidmi, kteří klidně podvedou své partnery, přesvědčeni, že vy byste se nikdy ničeho takového nikdy nedopustili. A z ničeho nic zvažujete nabídku kolegy/kolegyně na drink, flirtujete jako diví a říkáte si, že by se vlastně tak nic moc nestalo, kdybyste se poohlédli po nějakém tom vzrušení v cizí posteli…

6.   Namísto konverzace se ozývá ticho

Klíčem ke šťastnému vztahu je (mimo jiné, samozřejmě) komunikace. Jenže pokud najednou promlčíte celý večer, kdy jste spolu, a navíc ani nemáte chuť svěřit se partnerovi/partnerce se svými radostmi či starostmi, je to problém.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat