Odrazte se po rozchodu ze dna! Čtěte, jak na to!

Když si jednoho dne váš partner sbalí kufr a odejde z vašeho života, aby našel svoje štěstí u nějaké jiné ženy, zůstane po něm prázdnota a smutek. Jak ho překonat s co nejmenšími následky?

Hrát si na statečnou a potlačovat v sobě zármutek není nikdy dobré. A platí to i v případě rozchodu. Nemusíte pro všechny předstírat, jak jste v děsné pohodě, i když člověk, o němž jste si myslela, že s ním strávíte zbytek života, jej stráví evidentně s někým jiným. Na smutek máte právo, je přirozenou reakcí. Takže si klidně pusťte nějakou strašně smutnou romantickou písničku, fňukejte při ní, plačte, křičte, zkrátka zkuste cokoli, co vám přinese úlevu. Ale ne abyste v tom stavu ustrnuly na měsíce! Období smutku je sice dosti individuální, ale jednou si prostě musíte říct dost a přes rozchod se přenést. A třeba vám pomohou některé z následujících tipů.

Virtuálně se odstřihněte

Popravdě řečeno, to poslední, co potřebujete, když jste po rozchodu na dně, je číst statusy svého bývalého miláčka o tom, jak si zrovna někde (s někým) užívá nebo jak se mu povedlo to či ono. Takže není nic jednoduššího než se od takových zpráv odstřihnout. Sociální sítě tohle většinou umožňují, tak proč toho nevyužít. Alespoň si nebudete připadat, že vám „cpe pod nos“ svůj úžasný nový život bez vás…

Dostaňte to ze sebe

K čemu jsou kamarádky? Přeci proto, aby se s nimi člověk podělil o svoje radosti i smutky. Tak to udělejte! Vypovídejte se ze svého zármutku, klidně si společně zanadávejte. Prospěje vám, strávíte-li čas s někým, kdo vás morálně podrží, kdo bude vždy na vaší straně. Mimochodem, raději zvolte pro takové hovory nějaké nevinné prostředí, třeba kavárnu nebo nákupní centrum, prostě místo, kde nebudete zas tak blízko alkoholu. Protože v opačném případě existuje velké riziko, že skončíte někde velmi opilá a ve tři ráno zanecháte svému bývalému v hlasové schránce hodně podivnou zprávu…

Udělejte něco, co nesnášel

Hm, možná to působí trochu dětinsky, ale proč ne. Nikdy nešel na sushi, protože se mu protiví syrové ryby? Spořádejte ho, kolik se do vás jen vejde! Odmítl vymalovat jednu stěnu v obývacím pokoji citronově žlutou, protože nemá rád zářivé barvy? Vezměte štětec, nechte si namíchat barvu a dejte se do toho! Zkrátka se pusťte do něčeho, na co jste musela během vztahu s ním zapomenout.

Obměňte svůj životní prostor

Připomíná vám křeslo, jak v něm vždycky rád večer sedával? Přináší vám pohled na postel příliš bolestné vzpomínky? Není třeba se hned stěhovat do jiného bytu nebo vyměnit zařízení ve všech pokojích. Zkuste prostě přestavět nábytek a zapracovat na doplňcích (ani tady nemusí jít o nic nákladného – ušijte třeba nové povlaky na polštářky, přeházejte obrázky na stěnách apod.).

Zrcadlo, zrcadlo…

Spousta žen po rozchodu radikálně změní svůj vzhled, aby se tak odstřihla od své minulosti. Jenže v tomhle vypjatém období často jednáme pod tlakem okamžiku a příliš radikální změny bychom později mohly litovat. Pokud máte podobné touhy i vy, raději buďte opatrné a začněte třeba s nějakými maličkostmi – než shodíte po pás dlouhé lokny nebo se z brunetky změníte v platinovou blondýnu, zkuste třeba začít odvážnějším make-upem, výrazným lakem na nehty apod. Na skutečně drastickou změnu je vždycky dost času, až budete mít čistší hlavu.

Rozmazlete se

Mezi psychickou bolestí a bolestí fyzickou není zas až takový rozdíl. Proto na své tělo nezapomínejte a pěkně ho rozmazlete, budete se cítit líp. Zajděte si na kosmetiku, na masáž, nechte své nohy opečovat při pedikúře…

Rozptylte mozek

Vždycky jste se chtěla naučit italsky nebo jinou řeč? Tak proč ne teď? Je to lepší než vysedávat po večerech doma a myslet na to, proč se vám rozpadl vztah, do nějž jste vkládala tolik nadějí. Ale rozptylujte svou mysl i jinak, stačí i ty nejmenší úkoly – zkuste se naučit něco nazpaměť, zapamatovat si hlavní města evropských států, zkrátka každá výzva se počítá!

Neuzavírejte se

Jistě, nějaký čas po rozchodu rozhodně nejste připravena na další vztah, ale to neznamená, že byste svou ženskost a smyslnost měly držet na uzdě nebo předstírat, že neexistují. Nemyslíme tím, že byste se měly vyspat s kdekým, to vůbec ne, naopak! Ale proč si nezaflirtovat s barmanem nebo kolegou? Proč si nepřečíst nějakou „lechtivou“ knihu?  Ačkoli zdaleka nejste připravena na nic vážného, tuhle stránku své osobnosti zbytečně nepotlačujte.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat