Zlozvyky, které vám mohou v práci vážně uškodit

07.04.2017 | Finance

Co na tom, že svým výkonem aspirujete na zaměstnance roku a své práci obětujete první poslední. Přesto má váš šéf tak nějak raději kolegu, který vám odborně nesahá ani po kotníky. Jak je to možné? Třeba si svou pozici sabotujte některými z následujících zlozvyků.

Chodíte pozdě

Nejen ráno do práce, ale například i na porady a schůzky. Co na tom, že jste byli včera v kanceláři dvě hodiny přesčas! Jestliže začínáte v osm, máte být u stolu v osm. O poradách snad ani nemá cenu příliš se rozepisovat. Jistě, občas vás například zdrží klient či kolega, ale pokud pravidelně přicházíte po začátku schůzky, nic moc pěkného si o vás nadřízený myslet nebude…

Jste nepořádní

Na stole horda papírů? Mezi důležitými dokumenty se vám válí zbytky svačiny, časopis, který jste četli cestou do práce, svetr a tužky a pera na jedné hromadě? Čisté pracovní prostředí a pořádek ve věcech značí organizovaného člověka. A takové mívají nadřízení rádi. Snažte se tuto vlastnost naučit, může vám v očích šéfa či kolegů hodně pomoci!

Trávíte pracovní dobu na internetu

Sociální sítě jsou velkým „žroutem“ času. Mnozí z nás si ani neuvědomují, jak velkou dobu na nich v práci tráví. Ovšem naši nadřízení si to uvědomují velmi dobře. Pokud pracovní počítač využíváte hlavně k soukromým účelům (psaní osobních mailů, prohlížení Facebooku, chatování s přáteli…), zaděláváte si na vážný problém.

Pletete si pracoviště s tržištěm

Pokud si přivyděláváte například nějakým domácím tvořením či svými kulinářskými výtvory, vždy si dopředu zjistěte, zda vašemu zaměstnavateli nebude vadit, pokud své kolegy použijete jako potenciální zákazníky. Některé firmy mají dokonce prodej na pracovišti zakázaný, tak dejte pozor, abyste toto pravidlo nevědomky neporušovali.

Mluvíte vulgárně

Jasně, každému občas nějaký ten peprnější výraz ujede. Ale pokud se vaši kolegové či váš nadřízený při rozhovoru s vámi prakticky v jednom kuse červenají, protože za vaši mluvu by se styděli i štamgasti z třetí cenové, můžete mít zaděláno na problém. Vulgarismy rozhodně nepatří mezi zásady slušného chování. A navíc prozrazují, že se neumíte příliš ovládat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat