Neztrácejte pracovní morálku. Jak i v létě podávat očekávaný výkon

09.08.2017 | Finance

Letní měsíce bývají spojovány se zahálkou a odpočinkem, ovšem váš šéf pro takové pojetí pracovních dnů nejspíš moc pochopení mít nebude. Krásné počasí, vysoké teploty, rozesmátí lidé na dovolené všude kolem vás, nic z toho člověku na pracovní morálce nepřidá.

Jak i v tomto období podávat výkony, na které jsou od nás v práci zvyklí, i kdybychom raději leželi někde u rybníka či na pláži?

Začněte už ve sprše

Spousta lidí se před odchodem do práce sprchuje (není divu, nikdo z nás nechce riskovat, že se při spánku zpotil, a nebude tak kolegům vonět). Zkuste především v létě ubrat na teplé vodě a dopřejte si sprchu vpravdě osvěžující! Nejde jen o to, že pokud bude horko, příjemně se ochladíte, ale studenější (nikoli ledová) voda stimuluje produkci endorfinů, takže nám zvedne náladu a nabije nás energií.

Žádné odkládání

Jen co přijdete do práce, pusťte se do těch nejdůležitějších a také nejsložitějších úkolů, jež vás ten den čekají. Proč? Vaše energie a odhodlání jsou právě dopoledne nejvyšší, zatímco odpoledne už se stáváme unavenější a línější. Zvláště, když se k tomu přidají letní horka nebo dusno před bouřkou…

Pozor na teploty

Nemusejí ani přijít třicítky, abyste se v kanceláři pořádně ohřáli. Pokud vám například svítí většinu dne do oken slunce, může být venku kolem dvaceti stupňů a vy se budete dusit ve vlastní šťávě. Většina kanceláří je dnes vybavena klimatizací, tak toho využijte. A když ne, naučte se efektivně větrat.

Mimochodem, když jsme zmínili klimatizaci – pokud ji nastavíte na příliš nízkou teplotu, koledujete si o zdravotní potíže. Rozdíl mezi venkovní teplotou a teplotou na pracovišti by neměl být víc než několik stupňů. Jestliže vyjdete z 18stupňové kanceláře do 32stupňového vedra, čeká vás pořádný šok.

Nezapomínejte na vodu

Často se tak zabereme do práce, že se nestihneme ani najíst či napít. A to je chyba, která by se vám v létě mohla vymstít. Nejde jen o to, že dehydratace neprospívá našemu tělu, ale také snižuje schopnost soustředění a celkově se negativně odráží na naší výkonnosti. Proto mějte po ruce vždy lahev s vodou, ze které budete postupně upíjet. Osvěžení budete podávat mnohem lepší výkony!

Krátká přestávka

Sedíte přikovaní k počítači s jedinou myšlenkou, jak je venku krásně a vy jste zavření uvnitř? Pak na 10 minut všeho nechte a jděte se projít! Je prokázáno, že i takhle krátká přestávka uspokojí vaši touhu a vrátí vám chuť do práce. Jako byste si dopřáli takovou malou, desetiminutovou dovolenou.

Čistý stůl

A to doslova. Velmi často nás od práce odvádí nepořádek, který máme na svém stole či v jeho okolí. Jak se můžete soustředit, když je vedle vás hromada papírů, rostliny v květináčích postupně odumírají a na monitoru máte několikatýdenní vrstvu prachu? Zkrátka se o své pracovní prostředí pořádně starejte, ideálně před odchodem z práce vše ukliďte a přichystejte na další den. Nebude vás nic rozptylovat a bude se vám lépe pracovat.

Zasloužená dovolená

A hlavní rada na závěr – vezměte si dovolenou! Kdy jindy než v létě odjet na pár dní užívat si všechny radosti, jež nám toto období nabízí? A co víc, nedávná studie ukázala, že lidé, kteří si dopřejí v létě dovolenou, jsou pak výkonnější než ti, kteří celé léto stráví v práci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat