Dobré jídlo i sex chrání před stresem až po 7 dní!

14.11.2010 | Sex a vztahy

Potěšení a příjemných pocitů člověk rád nedosahuje a nevyhledává jen pro ně samotné. Mozek nás nutí jíst dobroty, milovat se a požívat látky způsobující příjemné pocity proto, že se tak chrání před negativními vlivy stresu.

Podle neurologů z Ohia totiž příjemné pocity inhibují úzkostné reakce mozku na stres.

Experimentální výzkum v tomto směru provedli docentka Yvonne Ulrichová Laiová a profesor James Herman z University of Cincinnati, kteří došli k závěru, že příjemné pocity a potěšení omezují účinky stresu až po dobu sedmi dní. Sex a konzumace dobrot tak mohou mít dlouhodobé účinky.

„Tyto závěry nám umožňují lépe chápat motivaci konzumace komfortních potravin ve stresujícím období. Ale na základně našich experimentů je důležité poznamenat, že i malé množství takových potravin má výrazný vliv na redukci stresu a není třeba se přejídat,“ uvedla docentka Ulrichová Laiová.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat