Musíte se svému partnerovi přizpůsobit, aby vztah fungoval?

22.12.2010 | Sex a vztahy

Jste vdaná, nebo s partnerem žijete jen „na hromádce“? Vztah se vyvíjí a aby fungoval, je třeba ledacos obětovat, ale pozor! Nikdy ne sama sebe. To je začátek konce.

Žijete ve vztahu, kdy se přizpůsobujete jen vy? Partner či manžel se svých zálib a koníčků nevzdal, ale vy téměř všeho? Zkuste se na sebe a váš vztah podívat v klidu, a pokud možno nestranně. Měla byste žít ve vyrovnaném vztahu, tedy takovém, který bude vyhovovat vám oběma.

Všeho moc škodí

Pokud začnete ustupovat, je to začátek konce. A především, mějte na paměti, že nejen, že to partner nikdy neocení, ale začne vás brát jako samozřejmost a časem si vás přestane vážit. A nejhorší na tom je, že si toho nevšimnete. Většinou si to žena uvědomí pozdě, nejčastěji ve chvíli, když se objeví někdo třetí. Manžel si prostě najde milenku a vám zůstanou jen oči pro pláč. Říkáte si, jak vám to mohl udělat, vždyť vy jste pro vztah udělala maximum, vše jste obětovala… Ale stalo se to právě proto!

Dá se tomu vyhnout?

To je těžká otázka. Můžete se chovat tak, abyste se nestala pro muže samozřejmostí. Naučte se být sama sebou. Pokud má manžel „své dny“, nesnažte se kolem něj běhat a plnit všechna jeho přání, aby byl spokojený. Nechte ho být a jděte si s kamarádkou třeba sednout na kávu, nebo si zacvičit. Vy tady přece nejste proto, abyste zaháněla jeho chmury. Samozřejmě, pokud bude chtít, klidně si s ním o jeho starostech promluvte, ale nestaňte se terčem jeho špatné nálady.


Miluje vás?
Povím vám, zda jsou vaše city opětovány! Kartářka Terezie

Jste partnerka!

Pořád mějte na paměti: „Nejsem jeho matka.“ Nejste tady proto, abyste vždy a za všech okolností foukala pánovi jeho bebíčko! Vy jste partnerka a milenka, matka ne! Dovolte mu najít a pochopit rozdíl. A to se může stát jen tím, že ho necháte být. Nebudete řešit věci za něj. Je dospělý a musí se s nimi poprat sám. To maminky řeší za své chlapečky problémy. A vy přece nechcete chlapečka, ale muže.

Zůstaňte sama sebou

Milovala jste před manželstvím sport, ale teď na něj nemáte čas? No tak jej přece obětujete, co je na tom. No, to ať vás ani nenapadne. Koníčky i přátele si prostě nechte. Nemusíte být spolu pořád, naopak. Ono vám občasné odloučení prospěje. A uvidíte, jak se na sebe budete těšit. Vždyť on stále dělá vše jako před svatbou. Proč byste nemohla i vy?

Starejte se o sebe, kosmetika, kadeřník, manikúra. Vždycky jste na ni chodila, tak není důvod s tím přestat. Nejen, že získáte čas pro sebe, ale nepřestanete být pro partnera atraktivní. A nenechte se zviklat řečmi, že vás miluje i rozcuchanou a nenalíčenou. To sice ano, ale to neznamená, že o sebe přestanete pečovat. Máte stejné právo si zachovat standard jako před manželstvím. A nic na tom nezmění ani děti. On je partner určitě tu hodinku dvě zvládne pohlídat. Věřte, že se vám tyto „investice“ do sebe vrátí.

TIP Bety: Podvedl vás partner? Napište nám svůj příběh. Každých 14 dní vybereme jeden příběh, který získá odměnu 1000 Kč. Jako bonus se k vašemu životnímu příběhu vyjádří i naše kartářka a numeroložka Terezie, která se osobním výkladům věnuje už 10 let.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat