Zabiják mužského libida? Slzy

Říká se, že nejsilnější ženskou zbraní jsou slzy. Zároveň je to však doslova ničivý arzenál nukleární síly, pokud je použit na mužské libido. Ženské slzy ho totiž dokážou dokonale zabít. Nic neztlumí mužské vzrušení tolik, jako ženský pláč.

Na muže přitom působí ženské slzy chemicky. Látky v nich obsažené se dostávají do mužského krevního oběhu a ruší signály vzrušení a snižují hladinu testosteronu.

Má to evoluční význam. Testosteron totiž nejenže je pro mužské vzrušení nezbytný, ale také zvyšuje agresivitu. Když žena ale pláče, poslední, co potřebuje, je vedle sebe mít agresivního samce. Proto látky v ženských slzách muže obměkčují a tlumí v nich agresivitu. Bohužel i sexuální vzrušení. (Čtěte také: Rady a tipy, jak si nezpackat vztah hned na začátku)

Potvrdil to při experimentálních výzkumech doktor Noam Sobel z izraelského Weizmannova institutu. Mužům dával nasát ženské slzy nebo slanou vodu. Pak sledoval jejich vzrušení v přítomnosti žen. A podle výsledků mozek reagoval po podání slz vzrušením velmi slabě nebo téměř vůbec. Po podání slané vody ke změně reakcí nedošlo. Muži, kteří byli vystaveni ženských slzám, pak také sami hodnotili ženy jako méně atraktivní. Sami uváděli, že jsou méně vzrušení. Mozková rezonance odhalila, že došlo ke snížení aktivity v centrech sexuálního vzrušení, jako je hypotalamus.

Slzy sice snižují sexuální vzrušení u mužů, na druhou stranu zvyšují schopnost empatie a vzbuzují pečující chování.


Jste sami, i přesto že máte v srdci tolik místa?
Pomohu vám ho zaplnit! Kartářka Lucie






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat