Chuť na sex podporuje i barva vaší ložnice

10.07.2023 | Sex a vztahy

Červená je synonymem sexuality. Ačkoli vyvolává také agresivitu, na ženách je extrémně sexuálně dráždivá. A nejen tam. Také na zdech ložnice působí jako afrodiziakum. Vyplývá to z jistého britského průzkumu.

Patnáct set Britů mělo přiznat, jak často souloží. Pak se jich sociologové ptali také na to, jakou barvu má jejich ložnice. Lidé, kteří mají doma zdi kolem postele červené, souloží v průměru desetkrát za měsíc. Následují páry, v jejichž ložnici převažuje černá, ti souloží zhruba devětkrát za měsíc. A třetí sexuálně nejdráždivější barvou je fialová. Lidé mající v ložnici tuto barvu se milují v průměru osmkrát za měsíc (1).

Pozor na žlutou

Jenže. Právě tyto tři odstíny patří mezi nejméně časté vymalování zdí v ložnici. A je tak otázkou, zda lidé, kteří mají zvýšené libido a souloží velmi často, nemají v oblibě tyto barvy, které pak zvolí k výmalbě ložnice, nebo zda skutečně tyto barvy v nich zvyšují touhu po sexu.

Polovina Britů – a stejné je to i v jiných zemích Evropy – má doma zdi v ložnici bílé. To je barva neutrální.

Muže na ženách a ženy na mužích nepřitahují stejné fyzické a psychické vlastnosti. Tedy vyjma toho, že mužům i ženám se líbí jejich protějšek v červené barvě, která na lidskou psychiku působí eroticky a dráždivě. U mužů i žen lze ovšem determinovat pět základních rysů, které jsou pro většinu jejich protějšků přitažlivé.

Co zabírá na ženy? Vstřícnost i jizvy

Podle psychologů z Aberdeenu, Rochesteru, Mnichova, Toronta, Manchesteru a Sydney je na mužích nejatraktivnější hluboký hlas. Ženy si takového muže dobře pamatují, ale co víc, pamatují si i události a věci v přítomnosti tohoto muže (2). Ačkoli se ženám také líbí mužní pánové s ostře řezanými rysy, v moderní společnosti a ve městech dávají ženy přednost mužům jemnějších rysů s plnějšími rty. Pokud se muži chtějí obléknout přitažlivě na večer, měli by sáhnout po červeném svetru, neboť tato barva zvyšuje jejich žádoucnost a v ženách vyvolává pocit, že dotyčný má vysoký status. Pánové by měli být galantní, milí, vstřícní, ale rozhodně by se neměli moc smát. Naopak mocný, pyšný a někdy i důležitý zjev ženy přitahuje mnohem více (3).

Co dělat, abychom zaujaly

Ženám také sluší červená, pokud muže chtějí rozpálit sexuálně, pokud se navíc nebudou chovat jako třeštidla a smát se každé hlouposti, muži se o ně budou i rvát. Majitelky plných rtů, které použijí červenou rtěnku, budou mezi sokyněmi taky těmi, kterým bude patřit nejvíce mužských pohledů. Minimálně pokoří ty s úzkými rty. Majitelky tmavých vlasů se přitom můžou cítit sebevědomě i mezi blondýnami, neboť muži s nimi končí v posteli častěji. A pánové považují za krásnější také dívky a dámy, které mají dlouhé paže. A ty se jim líbí víc než dlouhé nohy (4).

Zdroj: (1) www.mirror.co.uk/news/uk-news/want-more-sex-you-should-6580602, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3929563/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3130383/, (4) journals.sagepub.com/doi/10.1177/0146167214543879, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat