Andělské líbání i kousavé: Jak líbáte vy? Otestujte se!

Americká televize CNN si nechala vypracovat esej na téma líbání a typologie osobnosti. Chtěla přinést svým divákům vhled do toho, co jejich styl líbání vypovídá o nich i jejich vztazích. Že mezi těmi, kdo milují francouzské polibky, něžné pusinky či lascivní olizování půlky obličeje, existuje rozdíl skrývající se v hloubi jejich duše.

„Ačkoli o nich takto většinou nepřemýšlíme, jsou lidské rty nejodhalenější erotogenní zónou člověka,“ tvrdí psycholožka Sheril Kirshenbaumová ve své knize Věda o líbání.

Velmi jemné doteky rtů, něžné polibky, při nichž se ústa sotva dotýkají, většinou startují následující vášeň. Vyměňují si je lidé, kteří mají mezi sebou hluboký intimní vztah a cítí se spolu dobře a uvolněně. Rty jsou velmi inervované a vnímají i lehký dotek. Stačí si vybavit vlas na rtu, jak ho cítíme. Tyto polibky jsou také škádlením, předehrou a naznačením rozkoše, která přijde.

Klasická pusa, rychlý polibek s našpulenými rty odhaluje hravost a přátelskost. Není to polibek zrovna intimní, vyměňujeme si ho často i s lidmi, s nimiž sex jinak neprovozujeme. Také se ale dává na prvním rande na rozloučenou, aby odhalil, co dvojici čeká v dalším kole. U párů žijících spolu dlouho je projevem pozdravu, naznačuje, že mají uvolněný a přátelský vztah. Ale je spíš pozdravem než projevem citu.

Polibek na jeden ret je podobný předešlému, ale má úplně jiný význam. Takový polibek se nedává ani přátelům, ani jako pozdrav. Věnují se mu lidé romanticky založení, kteří tak vyjadřují své city a zároveň předjímají o něco vášnivější líbání. Je to polibek plný lásky vyjadřující hluboké city.

Francouzské líbání, tedy s otevřenými ústy, kdy do úst partnera střídavě proniká i jazyk, je polibkem velmi vášnivým, vzrušujícím a často provozovaným na počátku vztahu i na veřejnosti. Později spíš v soukromí při sexu. Vyjadřuje nejen vášeň, ale vzájemnou oddanost a touhu propojit se. Pokud ze vztahu toto líbání mizí, hluboké fyzické propojení upadá a mnohdy také vychladnou i city.

Dalším stupněm francouzského líbání jsou pusy vlhké, při nichž se partneři i olizují, nejen zevnitř, ale i vně, ústa jsou často otevřená široce a nejsou spojená, zatímco spolu zápasí jazyky. Výměna slin není nic neobvyklého. Jedná se o nejhlubší fyzické propojení, intenzivní milostný vztah plný sexuální energie. Tohle líbání se provozuje při sexu nebo mu bezprostředně předchází. Zřídkakdy ho neprovází vzrušení pohlavních orgánů. Zmíněný styl mají o něco raději muži, ale ani ženy se mu při sexu nevyhýbají.

Líbání na tváře může být nejen pozdravem mezi přáteli a rodinnými příslušníky, ale také projevem lásky a úcty vůči partnerovi. Jsou to polibky pozorné a něžné vyjadřují cit a respekt zároveň. Na rozdíl od předchozího polibku nevyjadřují sexualitu, ale citovou stránku.

Pokud se partneři líbají ústy na ústa, ale mají je pevně zavřená a suchá, pak se jedná o projev jisté rezervovanosti. Znamená to také, že dvojice není tolik propojená a necítí se spolu pohodlně. Často je polibkem partnerů žijících spolu mnoho let, kterým ze vztahu vyprchala vášeň. Vyjadřuje jistou bariéru mezi partnery, kterou si během let vytvořili.

Motýlí polibek je asi nejněžnějším a nejjedinečnějším polibkem. Nevyměňuje se ústy, ale zapojují se do něj řasy. Je to polibek projevující obrovskou citovou hloubku a něžnost. Není však typicky sexuální povahy.

Podobné andělské líbání zahrnuje oči, ale jen jednoho partnera. Druhý ho na zavřená víčka líbá svými rty. Oční víčka jsou velmi citlivá jako rty a pro oba zúčastněné je to velmi příjemný typ polibku. Vyjadřuje mezi partnery bezpečí a důvěru.

Mezi vášnivé polibky patří i kousavý, kdy se partneři při líbání chytají zuby za ret svého protějšku. Nikoli však bolestivě. Je vyjádřením vášnivé a sexuálně velmi nabité osobnosti, která má ráda akční a fyzicky náročný sex. Takoví partneři si rádi hrají a experimentují.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat