Nažhavte ho na Vánoce: Pečení cukroví jako milostné afrodiziakum!

Nové seznámení, prohloubení současného vztahu, větší romantika? Dejte sobě i jemu vanilkové rohlíčky, linecká kolečka, zdobené perníčky či třeba vosí hnízda. To prý sbližuje duše i těla! Jak to?

Cukr. I když nikdo netvrdí, že je bůh ví jak zdravý, vědci odhalili jeho tajnou schopnost obyčejného lidského sbližování. Konečně pádný důvod, proč si neodpírat cukroví a sladkosti o přicházejících Vánocích. S ním prostě nešlápnete vedle! Pečte, nabízejte ho a provoňte jím celý byt. O lásku a sympatie ostatních nebudete mít nouze.

Cukr jako afrodiziakum

Tým vědců z americké univerzity Purdue sídlící v Indianě tvrdí, že sladká chuť a romantický zájem v jednom okamžiku „uvolňují osobní prostor“ a odstraňují momentální problémy. Jak na to přišli? Výzkumníci prostě jen chtěli vědět, co se stane, když lidé ochutnají něco sladkého v momentě, kdy přemýšlejí o lásce. Nebo jen tak zasněně hledí „do blba“.

Respondenty rozdělili do dvou skupin a pouze jedné nabídli cukrovinky a sladké nápoje. Co se stalo? Lidé, kteří se dostali do cukrového rauše, ať už mysleli na něco romantického nebo ne, začali uvažovat pozitivněji, byli citově přístupnější, vyjadřovali zájem o vztah a měli tendenci se družit. Fajn příležitost pro vanilkové rohlíčky.

Proč se stát dokonalou hospodyňkou?

Vědci totiž tenhle stav přikládají nejen cukru jako takovému, který se považuje za afrodiziakum, ale také různým libým vůním cukroví, které hýčkají smysly a pomáhají vybavovat si milé situace třeba z dětství. Právě ony jsou takovým emočním aktivátorem – podobně jako hudba.

Sladká chuť, která přichází až chvíli poté, taktéž ovlivňuje lidské cítění. (Proto prý partnerské přezdívky jako „miláček“, „cukroušek“ a podobně nejsou zvoleny náhodně.) Podle teorie vědců sladká jména pomáhají párům „vzpomenout si“, že láska je lepší.

Pokud tedy chcete něco pro svůj současný vztah udělat nebo prahnete po seznámení, o Vánocích nešetřete cukrem, napečte dobroty, rozdávejte je těm, kdo se vám líbí, nebo to aspoň hrajte na ty typicky sváteční vůně.

Mimochodem, dokonce můžete i vonět jako moučník nebo cukroví. Existují celé řady výrobků do koupele, pleťových vod, krémů a parfémů s aromatem vanilky, která je pro cukroví nezbytná.

Čich, který je z hlediska evoluce nejstarším smyslem, se postará o zbytek, tedy přivábí kořist. To věděla už i Kleopatra, která manipulovala svým okolím.

Pro dietářky, které nepečou

Podle legendy vítr oznamoval v přístavech připlutí její zlaté lodi už s několikahodinovým předstihem, protože přinášel vůni oleandru, které královna nechala napustit do plachtoví. Tahle vůně zůstávala na ulicích jako výsměch Egypta římským občanům. I když vy se nejmenujete Kleopatra, neznamená to, že s vůněmi nemůžete kouzlit.

Na stůl dejte aspoň koupenou sušenku a pro provonění bytu (třeba ve formě výtažku vonného oleje) používejte anýz, který se v mnoha zemích Středního východu používá pro povzbuzování lásky novomanželů, hřebíček, citron, muškátový oříšek či skořici.

Všechno to jsou afrodiziaka, která v kombinaci s cukrem k sobě přilepí i dva nepřátele. Léčitelé, kteří se aromaterapií zabývají, tvrdí, že tyhle oleje, které uklidňují a uvolňují, se obzvláště hodí pro navození stavu milostného vzrušení. A takový flirtík o svátcích nikdy neuškodí…

Tak co, budete podávat sladké, nebo vsadíte jen na osvědčené vánoční vůně?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat