5 dobrot, které HO vždy dostanou do sexuální nálady

28.12.2015 | Sex a vztahy

Které potraviny mají afrodiziakální účinky? Tak tuhle otázku si lidé pokládají celé roky. Některým pochoutkám jsou připisovány téměř zázračné vlastnosti – třeba ústřicím nebo čokoládě. Ale napadlo by vás, že afrodiziakem může být třeba jedna poměrně nepopulární zelenina?

Je možné zvýšit mužovo libido tím, co mu naservírujete k večeři? Podle vědců ano. A které že potraviny by neměly chybět v jeho jídelníčku?

1. Růžičková kapusta

Už jsme to nakousli na začátku – neoblíbená zelenina může být velmi prospěšná. I pro mužskou touhu. Nejenže je růžičková kapusta plná prospěšných vitaminů, minerálů a antioxidantů, ale obsahuje látky, jež mírní účinky estrogenu, který může u mužů snižovat libido.

2. Hovězí maso

Je zdrojem kvalitních bílkovin, železa a vitaminu B, ale také obsahuje zinek, který je pro mužský sexuální apetit důležitý. A kromě toho zvyšuje kvalitu spermií (takže pokud přemýšlíte o miminku, naučte se dělat steaky).

3. Čedar

Možná není na našich stolech úplně zabydleným sýrem, ale čas od času byste si jej s partnerem dopřát měli. Obsahuje totiž specifické aminokyseliny, jež zvyšují produkci testosteronu (a ten je pro mužskou touhu, ale i pro ženskou, zásadním hormonem) a naopak snižují hladinu kortizolu, stresového hormonu, který libido naopak ovlivňuje negativně.

4. Avokádo

Omega-3 mastné kyseliny dokáží s mužskou touhou zázraky. Příznivě ovlivňují hladinu testosteronu a navíc zlepšují kvalitu spermatu.

5. Granátové jablko

Je plné antioxidantů, ale také jedním z nejlepších zdrojů zinku. A jak už jsme nastínili výše, zinek a mužská touha jdou nerozlučně ruku v ruce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat