Proč se raději líbáme po sexu a muži před sexem?

Muži a ženy se v očekávání a požadavcích týkajících se sexuálního uspokojení liší, což ví každý člověk, který někdy sex s opačným pohlavím provozoval. Muži a ženy se však liší většinou především v načasování. To, co chtějí muži před sexem, chtějí ženy po sexu. A naopak. Rozhodně se to týká líbání. Zatímco pánové jsou dychtiví vášnivého líbání před souloží, ženy se ho dožadují po souloži.

V tu dobu pánové rádi spojují doznívání rozkoše s dalšími uspokojujícími činnostmi, které se sexem nesouvisejí – s kouřením, pitím, konzumací jídel.

Podle studie doktorky Susan Hughes z Harvardu ženy častěji iniciují a považují za důležitější chování vedoucí k intimitě a posílení vztahu s muži, a to jak s dlouhodobými, tak s krátkodobými partnery. Muži naopak podporují chování, které zvyšuje šanci na budoucí soulož.

„Většina výzkumů evoluční psychologie o lidských aspektech rozmnožování se zaměřuje na to, co předchází a vede k souloži. Ale reprodukční strategie nekončí se souloží, mohou ovlivnit specifické chování přímo po sexu,“ tvrdí doktorka Hughes. (Čtěte také: Svůdná předehra... Po takové bude jen váš!)

Ženy přitom podle ní kladou obecně větší důraz než muži na pět základních elementů: intimní rozhovor, líbání, mazlení či hýčkání a utvrzování lásky hovorem o vztahu po sexu.

„Ve srovnání s tím muži přikládají větší význam dosažení vedlejších uspokojení po sexu (pití či kouření, konzumaci potravin či žádání partnerky o laskavosti). Muži také kladou větší důraz než ženy na pokračování v sexu,“ tvrdí Hughes.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat