Nechce s vámi spát: Nehledejte za tím hned milenku

24.09.2019 | Sex a vztahy

„Miláčku, dneska ne!“ Tak tahle věta zaznívá v českých domácnostech poměrně běžně. Většinou se přisuzuje ženám, ale pomalu přibývá i mužů, kteří ji používají častěji, než by se jejich partnerkám líbilo. Co za nezájmem o sex u muže stojí?

Možností je hned několik – rozhodně to není jen paranoidní představa, že má váš partner bokovku, a proto o sex s vámi nestojí. Důvody jsou většinou mnohem prozaičtější.

Má za sebou namáhavý den

To je naprosto nejběžnější důvod. Není pravda, že muž touží po sexu za každých okolností. I jemu únava či stres brání pořádně se uvolnit. Navíc se řada z nich obává, že by nepředvedli takový výkon, jaký se od nich očekává – a tak radši volí taktiku ústupu.

„Ruší“ ho děti

Příchod dětí je pro milostný život páru pokaždé pořádná zátěž. A jejich „obětí“ nemusejí být jen ženy, které se ze dne na den z milenky změní v matku. Občas se s tou změnou musejí vyrovnat i novopečení tatínkové. A to může chvilku trvat.

Má náladu na jinou zábavu

Občas se muž raději věnuje fotbalovému přenosu nebo videohře než milování. To se stává a není to žádná tragédie. Vy máte také dny, kdy raději sednete k seriálu, než byste odtančila jako nadšená milenka do ložnice. Přiznejte toto právo i svému muži.

Máte „své dny“

Pro řadu mužů je milování, když jejich partnerka menstruuje, naprostým tabu. Ovšem u spousty žen je menstruace obdobím, kdy díky hormonům po sexu touží skoro víc než jindy. A problém je na světě. Zkuste partnera přesvědčit, že není třeba se bát a že milování nemusí být jen pohlavní styk – ke vzájemnému uspokojení často stačí i jiné „aktivity“.

Touží po větší spontánnosti

Mnoho mužů si musí chvíli zvykat na to, že už se na sebe nevrháte v kuchyni nebo před televizí, ale že milování ve vaší domácnosti jede tak trochu podle rozvrhu. Mohou mít pocit, že jsou „na povel“. Ale ani to není neřešitelný problém! Navíc některé průzkumy ukazují, že ona pravidelnost (tedy jakýsi sexuální rozvrh) přispívá ke spokojenosti párů!

Bojí se, že zklame

Spousta mužů má s přibývajícím věkem a také stresem potíže s erekcí. A namísto aby problém začali řešit, začnou se stranit sexu. To je ovšem to nejhorší, co mohou sobě i partnerce udělat.

Není si jistý svým tělem

Nemyslete, že jen my ženy řešíme svou postavu a to, zda jsme pro partnera přitažlivé! I muži mají podobné (a stejně absurdní) obavy. Takže když váš partner třeba přes zimu přibere, může se to projevit i nechutí na sex – prostě si není jistý, zda chce, abyste ho viděla, když není „ve formě“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat