Otestujte se, zda netrpíte nebezpečným dlouhodobým stresem

Stres je čas od času součástí života každého z nás. Ovšem někteří lidé trpí stresem dlouhodobým, který se negativně podepisuje na jejich zdraví a přispívá i k řadě závažných chorob. Jak se ale takový stres pozná?

Pokud na většinu následujících tvrzení v duchu odpovíte „ano“, zamyslete se, zda ve vašem životě není čas na nějakou zásadní změnu, která ho přesune do méně náročné podoby.

Těžko se vám vstává

Každému se občas nechce ráno zpod peřiny. Ale pokud dlouhodobě pozorujete, že se nemůžete ráno probudit a k tomu, abyste se zvedli z postele, potřebujete vyvinout nadměrné úsilí, zpozorněte.

Nemůžete se zbavit únavy

Chodíte brzy spát a dopřáváte si v posteli oněch 8 hodin spánku, ale máte přes den pocit, jako byste probděli každou noc? Bojujete s únavou, na kterou prostě nic nezabírá? Možná se nejedná jen o únavu jako takovou, ale o následek dlouhodobého stresu.

Vyhledáváte sůl

Respektive slané potraviny. Dlouhodobý stres může způsobit minerální nerovnováhu v těle – a v jejím důsledku máte chuť na slaná jídla.

Vyšilujete kvůli maličkostem

Člověk dlouhodobě bojující se závažným stresem ztrácí odolnost vůči vypjatým situacím a reaguje přemrštěně i v okamžicích, kdy by jindy zachoval chladnou hlavu.

Máte potíže s cyklem

Teď něco speciálně pro ženy – pokud vás trápí nepravidelný menstruační cyklus, může být na vině právě dlouhodobý stres. Ten ostatně zhoršuje i příznaky premenstruačního syndromu.

Neodoláváte virózám

Dlouhodobý stres se negativně podepisuje i na našem imunitním systému, který oslabuje. A tak se nelze divit, že na nás „skočí“ každý bacil, který se kolem nás mihne, a že nám trvá dlouho, než se i z obyčejného nachlazení uzdravíme.

Točí se vám hlava

Když vstanete od stolu, máte najednou pocit, že se s vámi točí svět, případně že sebou „švihnete“. To je jeden z nejčastějších varovných signálů dlouhodobého stresu.

Zapomínáte

Potíže s pamětí nebo vyjadřováním (víte, co chcete říct, ale nemůžete najít slova) patří k dalším projevům stresu.

Jste závislí na cukru a kofeinu

Prakticky jediné, co vás ještě nutí „normálně“ fungovat, jsou hektolitry kávy a tuny sladkostí. Z ničeho jiného svému tělu už energii ani nedodáváte (respektive nic jiného na vás už ani nezabírá).

Neláká vás sex

A vlastně ani jiné životní radosti. Nemáte na milování ani dostatek sil, ani náladu. A tak k tomu všemu ještě přidáváte stres z problémů s partnerem/partnerkou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat