Poznejte čokoládu, která uleví od menstruačních bolestí

Čokoláda může být zdravá, tvrdí vědci. Pokud obsahuje více než šedesát procent kakaa a je vyrobena z kvalitních surovin. Pak je totiž bohatým zdrojem antioxidantů, které působí blahodárně na tělo i duši. Ovšem čokoláda švýcarského výrobce z Lucernu je přímo léčivá. Obsahuje sedmnáct alpských bylin, které ženám uleví při bolestivé periodě.

Autorem lahodné cukrovinky je Marc Widner, jenž vyrábí čokolády a kakaové výrobky pro nejluxusnější hotely či společnost Sprüngli. Tabulku s léčivými bylinami produkuje jeho vlastní společnost.

Čokoládu pro ženy nazval Frauenmond (Měsíc žen) a nese stejný název jako čaj, který mu před třemi roky představila jedna bylinkářská rodina. Tehdy ho napadlo, že by směs rostlin z alpských svahů zkusil zakomponovat do čokolády.

„Je to první zdravá čokoláda pro ženy. Má celou řadu blahodárných účinků, pomáhá tělu vyloučit serotonin do mozku, čímž se zlepšuje nálada. Čokoláda má uklidňující účinek. Ale nemusejí se jí vyhýbat ani muži,“ tvrdil Widner v rozhovoru pro 20 Minuten.

Tabulku s hmotností sto gramů prodává za 12,5 švýcarského franku, tedy asi 313 korun.

Když není po ruce čokoláda

Pokud byste ale nechtěla spoléhat na speciální čokoládu, existují i jiné způsoby, jak zmírnit nepříjemné menstruační bolesti. Nemusíte hned sahat po pilulkách, vyzkoušejte například...

…horkou sprchu či koupel

Horká voda pomůže uvolnit zatnuté svaly a také zvýší průtok krve v pánevní oblasti, čímž dojde k uvolnění křečí.

…hřejivý obklad

Ať už použijete starou dobrou gumovou lahev naplněnou horkou vodou nebo polštářek s rýží či jinými plodinami, který nahřejete třeba v mikrovlnné troubě, teplo na břicho zkrátka pomáhá. Stejně jako horká koupel, akorát se nepotřebujete máčet.

…trochu pohybu

Ačkoli se to zdá nepravděpodobné, pohyb skutečně dokáže od menstruačních křečí výrazně pomoci! Jednak vám rozproudí krev, vyplaví endorfiny (tedy zvedne náladu a sníží bolestivost), ale také zmírní samotnou sílu křečí. Mimochodem, sport pomáhá menstruačním bolestem i předcházet – ženy, které cvičí pravidelně, jimi trpí méně.

…zázvorový či skořicový čaj

Zázvor je již dlouho známý jako bojovník s bolestí, navíc umí pořádně prohřát a rozproudit krev. Skořice pak příjemně uvolňuje, takže zmírňuje křečovité stahy svalstva.

…orgasmus

Opravdu, orgasmus při menstruačních křečích pomáhá. Problém je, že spousta žen nemá na sex během menstruace ani pomyšlení, jiná si milování s partnerem během svých dnů nedovede ani představit (i když chuť by třeba byla). Jak z toho ven? Zkrátka si příjemnou chvilku „zařiďte“ sama. Třeba v té horké vaně…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat