Proč se v zimě milovat víc než jindy?

O sexu mluví skoro každý. Stále slyšíme, jak je to a ono v posteli úžasné. Tak aspoň že tak, milování je teď potřeba víc než když jindy. Bojuje totiž proti bakteriálnímu terorismu!

Milujte se a množte se, zní ze všech stran. Prý je to zdraví prospěšné! Jak konkrétně? Co se týče pravidelného sexu s partnerem (všimněte si slova pravidelného a s partnerem), hovoří se o blahodárných fyzických i psychických dopadech na lidský organismus, což je pravděpodobně něco, co člověka zajímá až ve druhé řadě, nicméně pár věcí je v této souvislosti doložitelných.

Sex je považovaný za kardiovaskulární cvičení. Udává se, že když ho provozujete třikrát týdně, můžete spálit až 7 500 kalorií ročně, což se dá výdejem přirovnat k 120 naběhaným kilometrům! Vyvažte jím misku cukroví a nebudete se muset bát, že nedopnete kalhoty. A dál?

Když si nevzpomenete jednou za rok

Šmajchlování se taky „ordinuje“ na snížení hladiny cholesterolu, což se hodí zvlášť během Vánoc, kdy bez smaženého kapra, bramborového salátu a dalších laskomin neopouštíme stůl. Při sexu se také zvyšuje přívod kyslíku do tkání a orgánů a podporuje se tvorba testosteronu.

Pokud si říkáte, k čemu vám tento typický mužský hormon bude, věřte, že posiluje kosti (dobré vědět, až půjdete na veřejné bruslení nebo konečně vytáhnete lyže) a svaly. Dobrodružství třikrát týdně taky prokazatelně zvyšuje celkovou hladinu estrogenu u žen, takže vaše srdce je chráněné a děložní sliznice pružná.

Proč pár týdnů vydržet?

Zároveň se udává, že milování přináší celou řadu výhod, které pocítíte tak nějak nepřímo a zpětně. To je případ třeba upravení nepravidelné menstruace nebo zvýšení sexuální průbojnosti. I místo prášku na bolest těsně před červenými dny můžete dát přednost pohlavnímu styku. Ale to není všechno.

Jelikož očkovací centra vykazují, že chřipka coby vysoce nakažlivé virové onemocnění v ČR kulminuje v lednu až březnu, je právě teď optimální doba na tvorbu protilátek proti bakteriálnímu a virovému terorismu. Jděte na to, jak jinak, sexem!

Prevence útoků

V jedné studii se psycholog Carl Charnetski z Wilkesské univerzity v Pensylvánii, jehož poznatek publikoval odborný magazín New Scientist, dotazoval 111 vysokoškoláků na jejich milostný život za poslední měsíc zpátky a současně jim měřil hladinu jejich imunoglobinu (IgA) ze slin. (IgA je složkou imunitního systému, která se spojuje s nežádoucími, z vnějšku pronikavými mikroorganismy, jako jsou viry, a poté aktivuje imunitní systém.)

Vědec zjistil, že studenti, kteří se milují jednou nebo dvakrát týdně, mají hladinu IgA o 30 procent vyšší než ti, kteří drží sexuální půst. Není to skvělá prevence? Rozhodně lepší, než řešit důsledky v podobě drahých léků z lékárny. Věděli jste například, že taková kombinace léků na chřipku a na bolest silně zatěžuje játra? To si radši dejte „jedno“ číslo navíc. Spojíte příjemné s užitečným. Zadarmo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat