Oslovit partnera při sexu jiným jménem je přirozené. Proč?

24.01.2017 | Sex a vztahy

Jeden z nejtrapnějších okamžiků při sexu je, když člověk protějšku řekne cizím jménem. Pokud je to navíc bývalý či bývalá, mnohdy tím pohlavní styk končí. Jistě, málokdo má tak silné sebevědomí, aby unesl něco takového. Jenže podle vědců by lidé měli v takový okamžik zachovat chladnou hlavu a nedělat z toho něco nepřijatelného. Je to naopak přirozené a časté. Při sexu se totiž mozek pocitově tak trochu vrací do minulosti a obnovuje stará spojení související se slastí.

Jinými slovy - to, že člověk řekne cizí jméno či jméno bývalých partnerů, je jednoduše podvědomou reakcí mozku, který zažíval v minulosti tuto slast i s jinou osobou a vytvořil si spojení s ní. A protože se u sexu řada lidí zcela uvolní a reaguje instinktivně a automaticky, mozek pak použije oslovení z minulosti.

Hlavní viník? Orgasmus!

„Když jste ve stavu euforie, většinou si spojujete tyto stavy se vzpomínkou na jiné věci z doby, kdy jste stejný stav euforie zažili v minulosti. Předpokládejme, že v minulosti měl člověk velmi dobrého milence či milenku, kteří ho dokázali extrémně vzrušit. Tato sexuální vzrušení, kvalitní orgasmy a pocity blízkosti souvisely s dotyčnými milenci, a tudíž jejich jménem,“ tvrdí doktor Jim Pfaus z Concordia University v Montrealu.

„Ve chvíli, kdy zažíváme orgasmus, nemají ženy mnohdy žádné emoční pocity a reagují silně podvědomě. Proto může mozek produkovat věci naprosto bezmyšlenkovitě,“ vysvětluje doktor Gert Holstege z Groningenské univerzity v Nizozemsku, proč ženy při orgasmu často reagují „nesmyslně“.

Jsou i horší věci...

Ačkoli vykřiknout během milování jméno bývalého partnera může být "zabijákem sexu", existují i další věci, které bychom neměli v posteli vypustit z úst. Například:

„Hm, tohle ale fakt ne!“

Jestliže se vám nelíbí, co váš partner při milování dělá, řekněte mu to. Jen zvolte o něco citlivější způsob, při kterém se nebude cítit jako úplně neschopný hlupák.

„To můj bývalý...“

Ne. Ne. Ne. Bývalého přítele do postele netahejte. Nikdy!

„Teda, díky!“

Možná jste právě prožili milování svého života, ale partnerovi za ně neděkujte. Pochvalte ho, řekněte mu, jak to bylo úžasné, ale prostě neděkujte!

„No tak rychle, ať to máme za sebou...“

Pokud nemáte na sex chuť, samozřejmě se do ničeho nenechte nutit! Prostě se partnerovi svěřte.

„To bylo takové pěkné.“

Chcete-li partnera pochválit, slovům jako „pěkné“, „roztomilé“ nebo „zajímavé“ se vyhněte. Jako pochvala sexuálních dovedností totiž nikdy nevyzní.

„A nandal jsi nádobí do myčky?“

Sex podmíněný nějakou „protislužbou“ není nijak sexy. Navíc to vyznívá tak nějak lacině…

„Pojďme si udělat miminko!“

Pokud toužíte po dítěti, proberte to s partnerem v příhodnější chvíli než těsně před milováním. Pamatujte, že se jedná o závažné rozhodnutí, k němuž partneři musejí dojít po zralé úvaze a s jasnou hlavou.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat