8 zajímavostí o orgasmu. Co o něm ještě nevíte?

Orgasmus není jen úžasně slastný zážitek. Podle vědců ženám (a nejen jim, samozřejmě) prospívá při spoustě dalších příležitostí. Proč bychom si ho měli dopřávat co nejčastěji, a dokonce i v situacích, při kterých na sex příliš nemyslíme?

Orgasmus má spoustu pozitivních účinků na naše tělo. Tak například…

…pomáhá při menstruačních křečích.

Málokterá menstruující žena je bolestí ušetřena. Většinou saháme po oblíbené pilulce. Ovšem věřte, že podle studie z roku 2000 bychom místo (nebo kromě) prášku mohly zkusit také masturbaci. Nepříjemné křeče se prý po orgasmu výrazně zmírní!

…posiluje svaly pánevního dna.

Nejrůznější cviky na posílení svalů pánevního dna jsou většinou založeny na principu stahování a uvolňování těchto svalů. A při orgasmu se vlastně děje něco hodně podobného (jen je to, mezi námi, o dost větší zábava).

…mohl by pomoci při migréně.

Podle jedné z amerických studií potvrdilo 60 % lidí trpících migrénami, že orgasmus dokáže ulevit od bolesti. Bohužel přes 30 % ostatních účastníků výzkumu tvrdilo, že se jim migréna spíše zhoršila. Ale i tak by možná stálo za to zjistit, do které ze skupin patříte.

…ulevuje od stresu.

Máte za sebou (nebo před sebou) náročný den a potřebujete se dostat do větší pohody? Ano, hádáte správně, orgasmus je k tomu jako dělaný. Potlačí stresové hormony, a naopak přispěje k produkci těch, které nám dávají radost a energii do života.

…posiluje srdce.

Milování či masturbace zakončené vyvrcholením jsou vlastně takové malé cvičení. Sice nemají stejný efekt jako například půlhodinka běhání nebo posilování, ale rozhodně našemu tělu prospívají. A srdci především. Při orgasmu totiž dochází k roztáhnutí cév a tím se podpoří krevní oběh.

…ulevuje od škytavky.

Zadržet dech, vypít sklenici studené vody, postavit se na hlavu… Že jste vyzkoušeli snad všechny babské rady, ale škytání se vás ne a ne pustit? Pak si ještě „naordinujte“ orgasmus. Lékaři zaznamenali případ muže, který škytal 4 dny v kuse – a přestal poté, co dosáhl vyvrcholení.

…podporuje orgasmus.

I v sexu platí, že „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“. Aneb čím více máte orgasmů, tím je vyšší pravděpodobnost, že vyvrcholíte i při dalším milování. Takže až vám někdo bude zase tvrdit, že partnerstvím masturbace pozbývá smyslu a končí, nevěřte mu!

…předchází rakovině.

Nedávná americká studie prokázala, že u mužů existuje vztah mezi četností ejakulace a rizikem rakoviny prostaty. Tedy že čím více orgasmů, tím nižší pravděpodobnost tohoto onemocnění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat