Bradavky v centru erotického dění

Bradavky mohou mít různé tvary a velikosti. A co víc, přinášejí neuvěřitelné potěšení, napomáhají krmení dítěte, a dokonce vás mohou odkázat na některé potenciálně vážné zdravotní problémy. Ode dneška si jich budete vážit o to víc!

Rozměry jsou nevyzpytatelné

Velikost ženských bradavek? Různorodá. Mohou být vystouplé a široké jako pětikoruna, nebo naopak vpadlé a malé jako desetník. Každá varianta je zcela normální. Ostatně, takové dvorce se při sexuálním vzrušení zduří, bradavky mají erekci, takže taky mění velikost - a vadí to někomu?

Připomínají pastelky

Bledě růžová, cihlově červená, tmavě hnědá: bradavkový pigment má co do činění s etnickým původem ženy a odstínem zbytku její kůže. Stejně jako se mění velikost bradavek, když máte dítě, tak se také ztmavují prsní dvorce - a tento jev je často trvalý. Jedná se o výsledek vývoje hormonů během těhotenství.

Jsou tlačítkem na zábavu

Bradavky jsou erogenní zónou pro mnoho žen a studie časopisu Journal of Sexual Medicine to jen potvrzuje. Výzkumní pracovníci, kteří „zobrazují“ emoce a pocity prostřednictvím speciálních přístrojů, zjistili, že když jsou stimulovány bradavky, zábavní centrum uvnitř mozku se rozsvítí – stejně jako po stimulaci klitorisu a vaginy.

Umožňují cestu k orgasmu

Stejná studie z roku 2011, která ukázala souvislost mezi stimulací bradavek a zábavním centrem mozku, také s konečnou platností dokázala, že stimulace bradavek sama o sobě může vést k orgasmu. Vyvrátily se tak dohady některých odborníků, kteří tvrdili opak.

Jejich počet se někdy zvyšuje

Není neobvyklé, že se muž nebo žena narodí se třemi bradavkami (nebo čtyřmi, pěti nebo i sedmi). Trpí tím zhruba šest procent lidí, přičemž tyto „přídavné“ extra bradavky se nikdy nevyvíjejí na skutečných prsou a mohou se objevit kdekoli na těle.

Tekutiny z nich vytékají i mimo těhotenství a kojení

Když se podíváte blíž na bradavky a jejich okolí, co vidíte? Hrbolatý povrch připomínající povrch měsíce. Tyhle hrbolky na areole (prsním dvorci) mohou být vlasové folikuly, kanyly nebo olejové žlázy, které produkují mazací tekutinu. Nikdo by se nad nimi neměl pozastavovat. A to ani v případě jistého trochu divného fenoménu… Již mnoho kojících žen zjistilo, že když poblíž nich zakřičelo cizí hladové miminko, spustila se jim produkce mléka.

Hrozí jim rakovina

Vzácná forma rakoviny prsu se může projevit jako červená rána nebo vyrážka na bradavce či dvorci. Pokud se něčeho takového nemůžete po dobu několika týdnů zbavit, vyhledejte lékaře.

Jsou náchylné k vysušování a popraskání

Bradavky se často vysušují a dokonce mohou začít krvácet, když je odře sportovní podprsenka. Dopřejte jim hydrataci a v případě nouze zklidněte přírodním krémem na ňadra. Zabírá i přiložení studených čajových sáčků.

Zdroj: seventeen.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat