Plodnost a dobrou výkonnost v posteli zajistí mužům zinek

13.11.2017 | Sex a vztahy

Nedostatek zinku ve stravě se projevuje negativně nejen na kůži, ale u mužů také na plodnosti a jejich výkonnosti v posteli. Tento prvek totiž souvisí s tvorbou testosteronu, který je pro sexuální zdraví muže nezbytný. Nejbohatším zdrojem zinku jsou ústřice, dobrým také celozrnné obiloviny a luštěniny případně maso a vejce.

Dostatečné zásobení těla zinkem souvisí s vyrovnanou hladinou mužského pohlavního hormonu testosteronu.

„Pro muže je zinek nezbytným prvkem výživy, protože pomáhá udržovat normální hladinu testosteronu v jejich systému. Bez zinku dochází k vážnému poškození sexuální výkonnosti a plodnosti, má to však celou řadu dalších negativních důsledků. Ačkoli nedostatek zinku může způsobit vážné problémy, řešení je snadné,“ tvrdí doktorka Emma Deryshire v rozhovoru pro deník The Sun.

Nedostatek zinku vede ke zpomalení spermií a jejich schopnosti pohybovat bičíkem. Výsledkem je snížená plodnost. Snížení hladiny testosteronu se projevuje zhoršením erekce, zvýšenou únavností a nechutí na sex.

Muži potřebují denně kolem 9,5 miligramu zinku, přičemž sto gramů ovesných vloček obsahuje 2,5 miligramu, sto gramů špaldové celozrnné mouky 3,5 miligramu a sto gramů vepřové plece 5,7 miligramu. Dostatečnou denní zásobu zinku zajistí sto gramů dýňových semínek. Také šest vajíček k snídani zajistí denní dávku zinku.

Přidejte pohyb

Nejen na zinek by ale měli pánové spoléhat, pokud si chtějí zajistit plodnost a dobré výkony v posteli. Muži mající potíže s kvalitou spermií by měli povinně naklusat do posilovny, jiné tělocvičny či fitcentra a začít pravidelně alespoň třikrát týdně s intenzivním pohybem. Podle íránských urologů se totiž taková změna životního stylu výrazně a pozitivně odrazí na kvalitě jejich ejakulátu. Nejenže mají spermií více, ale tyto jsou zdravější a rychleji se pohybují v ženských pohlavních cestách.

Podle vědců z íránské Orumíje je ideální běh. Třikrát až pětkrát týdně pětadvacet až pětačtyřicet minut běhu zvýší o pětinu počet spermií v ejakulátu a také zvýší rychlost jejich pohybu.

„Cvičení může být jednoduchou, levnou a velmi účinnou metodou zlepšování kvality spermatu u mužů se sedavým životním stylem,“ tvrdí doktor Behzád Hadžízadíh Maleki z Orumijské univerzity.

Pohyblivost spermií se v jeho experimentální studii cvičením zvýšila o dvanáct procent a počet zdravých spermií v ejakulátu o dvaadvacet procent.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat