Pátek 17. listopadu je nejnevěrnějším dnem roku

Mezi sociálními psychology se začíná vžívat termín „nevěrný pátek“. Je jím poslední pátek před začátkem vánočního shonu, kdy se lidé toužící po nevěře rozhodnou nepropásnout příležitost a většina bude souložit za zády stálého partnera. Letos připadá tento den na 17. listopad.

A potvrzuje to také průzkum seznamky pro nevěrníky Illicit Encounters, jejíž členové zvolili pátek 17. listopadu jako nejoblíbenější den tohoto roku pro nevěru. Užít si s tajným milencem či milenkou hodlá osmdesát procent nevěrníků.

Co stihneme do Vánoc...

V týdnu kolem 17. listopadu je pravidelně provoz na Illicit Encounters nejvyšší ze všech v listopadu a prosinci, kdy je nejvyšší ze všech měsíců v roce.

„Vánoční nákupy, chystání na svátky, večírky a besídky, samotné svátky a návštěvy příbuzných, to vše brání nevěrným lidem vídat se s milenkami a milenci, takže k tomu využívají poslední příležitost v listopadu, což letos připadá na pátek sedmnáctého,“ tvrdí mluvčí společnosti Illicit Encounters Christian Grant.

Takže pozor na všechny partnery, kteří o plánech na pátek a celý víkend mlží. Nevěrám totiž nahrává také evoluce. Protože v listopadu mají lidé nejvyšší hladinu testosteronu v krvi a touží po rozsévání genetické informace bez zbytečných citových komplikací.

Na vině je testosteron

Hladina testosteronu dosahuje maxima v listopadu a prosinci, stejně tak v tomto období dosahují nejvyšších hodnot počty spermií v ejakulátu a muži jsou tak nejen nejvíce nadržení, ale také nejplodnější. Odpovídají tomu i porodní statistiky. Za devět měsíců poté dosahují porody maxima.

Ačkoli je za období lásky a množení považováno jaro, paradoxně muži mají v tomto období nejnižší hladinu testosteronu, nejmenší chuť na sex a nejnižší počet spermií v ejakulátu.

Jak jsou na tom ženy

A platí to také pro ženy. I jejich libido řídí testosteron. Mají ho sice v krvi méně než muži, ale tvoří se a jeho hladina ovlivňuje chuť na milování, schopnost vzrušit se a dosáhnout orgasmu. Takže na podzim, kdy mají ženy hladinu tohoto hormonu nejvyšší, jsou jejich libido a potence rovněž na maximu.

„Je stále mystériem, proč dochází k sezónním změnám v hladině testosteronu. Zda je to způsobeno snižujícím se osvětlením dne, zvýšenou společenskou aktivitou, nebo evolučním impulsem, to se musí ještě přesně určit. Ale podzim je pro člověka skutečnou sezónou páření,“ tvrdí irští vědci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat