Misionářskou polohou k početí dítěte

Počít miminko při prvním pokusu je v dnešní době spíše zázrak, než běžná praxe. Jak jít tomuto zázraku naproti?

Šance na početí se zvyšuje, pokud oba partneři při souloži dosáhnou orgasmu a žalud ejakuluje v oblasti děložního čípku. Nejhlubší penetrace dosahuje muž při misionářské poloze a také poloze zezadu na pejska. To jsou pak podle odborníků z Francie a Ohia, kteří zkoumali úspěch početí při různých polohách, dvě nejúspěšnější při snaze otěhotnět. Poloha zezadu na pejska je ještě o něco lepší, protože špička žaludu se dostává až za zadní část čípku (1).

Nicméně lidé můžou otěhotnět i při jiných polohách a nezřídka se stává, že k početí dojde – pokud je dvojice velmi plodná – i při ejakulaci na začátek vagíny. Páry, které ale mají problémy, by měly využít zmíněné dvě polohy a ženy pak patnáct minut nevstávat. Gravitace totiž líným spermiím brání v cestě do dělohy.

Výzkumy (2) francouzských odborníků z CMC Beau Soleil, v jejich rámci sledovali pomocí magnetické rezonance cestu ejakulátu při různých polohách, naznačují, že právě misionářská poloha a poloha zezadu na pejska jsou pro početí nejvýhodnější.

Vítaná pomoc: Orgasmus!

Párům majícím problémy s početím může také pomoci, když začnou dbát při souloži více na uspokojení ženy. Ta v sobě totiž po orgasmu udrží více ejakulátu a usnadní jeho průnik děložním čípkem do vaginy. Šance na početí se přitom u ženy, která při souloži vyvrcholí, zvýší o patnáct procent (3).

Vědci (3) z irského Corku po dva měsíce sledovali několik žen, které měly problémy s početím. U těch, které při oplodnění dosáhly orgasmu, se výrazně zvýšila úspěšnost otěhotnění. A to i tehdy, když si žena přivodila orgasmus sama a zavedla ejakulát do vagíny pomocí inseminačních pomůcek. „Náš experimentální výzkum pak dokázal, že po dosažení orgasmu žena do sebe nasála a udržela v sobě více semene než v případě bez orgasmu,“ tvrdí vědci z Univerzity v Corku. „Myslím, že máme důkaz pro koncept orgasmu u ženy jako stimulantu početí,“ dodal profesor Robert King, který výzkum vedl.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7399901/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5909857/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1315646/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat