Mýty o nevěrnících, kterým je na čase přestat věřit

Jen málokdo má v životě to štěstí, že projde vztahy bez toho, aby se musel vyrovnat s partnerovou či partnerčinou nevěrou. A tak není divu, že nevěra bývá poměrně častým tématem. Ovšem to neznamená, že kolem ní nekoluje spousta polopravd a mýtů.

Kterým byste měli přestat jednou provždy věřit?

Nevěrníci jsou sobci a narcisové

Bylo by sice fajn, pokud by bylo takhle snadné „zaškatulkovat“ nevěrníka či nevěrnici, ovšem realita je poněkud jiná. Lidé, kteří podvádějí své partnery, mohou patřit ke všem typům osobnosti. Vždyť to by pak k „narcisům“ patřil skoro každý druhý člověk!

Nevěra je důkaz, že vztah je v koncích

Zní to logicky, ale také to nemusí být pravda. Nevěra totiž může mít i spoustu jiných důvodů, než je rozpadající se vztah! Lidé podvádějí ze zvědavosti, když si chtějí zvednout sebevědomí, dokázat, že jsou pro druhé přitažliví, ale také třeba „omylem“ – když to na večírku přeženou s alkoholem. A ti všichni (a mnozí další) by nikdy ani nepomysleli na to, že by svůj původní vztah rozbili nebo že by byl jejich partnerský život nešťastný!

Nevěra rovná se sex mimo vztah

Ano, tak je nevěra nejčastěji vnímána. Ovšem spousta lidí za ni považuje například i situaci, kdy se partner/partnerka platonicky zamiluje do někoho jiného, když někdo udržuje vztah přes sociální sítě (bez sexu), když s někým flirtuje… Vždy záleží na situaci a pohledu těch, kteří nevěru posuzují. Proto neodsuzujte kamarádku, pokud se cítí podváděná, když objeví manželovi v mobilu „milostnou“ konverzaci s cizí ženou.

Kdo jednou podvede, vždycky podvede

Ačkoli pověst nevěrníka či nevěrnice se s člověkem táhne dlouho, opravdu to nemusí platit vždy. Spousta lidí, kteří se nevěry dopustí, už tuto zkušenost nezopakují. Mohou dospět, potkat lásku svého života, přestat se bát závazků… Lámat nad někým hůl, protože před lety někde „uklouzl“, by mohla být chyba.

Nevěra znamená konec

Spousta vztahů nevěru jednoho z partnerů nepřežije. Ale ne vždy musí podvádění vést k rozchodu. Některé dvojice krizi překonají a najdou v sobě sílu začít znovu. Někteří lidé, kteří se pro tento krok rozhodli, pak dokonce hovoří o tom, že je jejich partnerství mnohem silnější, protože se konečně vyřešily problémy, se kterými bojovali a o kterých ve vztahu mlčeli. Nicméně je jasné, že takový postup nelze uplatnit vždy…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat