15 důvodů, proč se dneska pomilovat

31.05.2012 | Sex a vztahy

Ke zdravému životu patří i – samozřejmě bezpečný – sex. O jeho přínosu na lidské zdraví existuje celá řada vědeckých studií. Pokud byste potřebovali další důvody, proč se milování věnovat co nejvíce, máme jich pro vás hned patnáct.

1.    Psychické zdraví
Lidé, kteří se sexu vyhýbají, častěji trpí úzkostmi, depresemi nebo paranoiou. Milování je totiž skvělý recept na dobrou náladu – uvolňují se během něj do krve endorfiny, jež snižují stres a vyvolávají pocit euforie.

2.    Krása
S nadsázkou se dá říci, že milování je jedním z nejlepších kosmetických prostředků. Ženské tělo při něm totiž produkuje dvojnásobek estrogenů, jež pomáhají udržovat jemnou pokožku a lesklé vlasy.

3.    Prodloužení života

U mužů je prokázáno, že pravidelný sex prodlužuje život. Muži s pravidelným milostným životem se dožívají vyššího věku a mívají méně závažných onemocnění.

4.    Zdravá pokožka
Snad ani neexistuje příjemnější způsob jak se zapotit než při milování. Navíc pot čistí póry, díky čemuž dojde k rozjasnění pleti a sníží se riziko vzniku nejrůznějších dermatitid.

5.    Hubnutí
Věděli jste, že při sexu můžeme spálit tolik energie, jako bychom 15 minut běželi? To už stojí za pokus, no ne?

6.    Posilování
Zejména při častém měnění sexuálních poloh zapojujeme do aktivity nejrůznější skupiny svalů (a je to rozhodně příjemnější než posilovna).

7.    Přitažlivost
Sexuálně aktivní jedinci jsou přitažlivější pro své okolí (produkují více feromonů), a mají tak bohatší společenský život, který pomáhá udržovat psychické i fyzické zdraví.

8.    Zostření smyslů
Po milování máme mnohem kvalitnější smyslové vnímání, především se zlepší náš čich. Může za to prolaktin, který se po sexu vylučuje a který aktivuje příslušné buňky v mozku.

9.    Bolest
Milování je jeden z nejlepších léků proti bolesti – organismus totiž při něm uvolňuje již zmíněné endorfiny a také oxytocin, které tiší bolest.

10.    Proti rýmě
Orgasmus omezuje podráždění nosní dutiny, dokonce ovlivňuje i rýmu, dokáže ale zafungovat i jako antihistaminikum.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Vrže vám při milování postel? Zasmějte se, ale nepřestávejte!

11.    Srdce
Sex posiluje naše srdce, krevní oběh a cirkulaci krve v mozku.

12.    Posílení imunity
Bylo prokázáno, že milování dvakrát týdně výrazně zvyšuje hladinu imunoglobulinu A v těle, a tak dochází k posílení imunitního systému.

13.    Močový měchýř
Při styku dochází u žen k posilování svalů pánevního dna, a tím i ke schopnosti ovládat lépe močový měchýř.

14.    Nespavost
Orgasmus je na nespavost skvělým lékem! Jednak nás fyzicky vyčerpá, jednak nás uspí vyplavené hormony.

15.    Rakovina
Sex se dá označit i za prevenci rakoviny, tedy minimálně u mužů. Jak ukazují některé výzkumy, vysoká frekvence ejakulace pomáhá snižovat riziko vzniku rakoviny prostaty (při 20 ejakulacích měsíčně o 14 %, při vyšší četnosti až o 44 %).
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat