Která afrodiziaka (ne)účinkují?

„Objednejte si naše španělské mušky nebo preparát na podporu erekce! Zlepší vám sexuální život o 110 %! Kupte právě teď a získáte slevu na zázračné tablety vzbuzující touhu. Každá žena vám bude ležet u nohou!“ Tak takovými inzeráty je zavalena kdejaká internetová stránka obchodující s potravinovými doplňky či erotickými pomůckami. Na každém šprochu ale není pravdy trochu. Nákupem takových „zaručených“ léků na sex si můžete zničit i zdraví!

Je známo, že odpradávna se lidé zajímali o to, jak svůj sexuální život vylepšit, takže se zabývali výrobou elixírů lásky a roztodivných nápojů vábících milence. Dnes už je to něco jiného. Byl vyroben lék na léčbu mužské erekce (konečně), o čemž se předkům před sto lety mohlo jenom zdát. Ovšem tím to končí. V současnosti neexistují opravdu funkční a pro lidský organismus neškodné prostředky na ovlivnění sexuální touhy a vzrušení, natožpak léčiva na delší, silnější či vícenásobný orgasmus.

„Španělské mušky, tisíce jiných afrodiziak a léků na zlepšení chuti, potence, orgasmu a nevím čeho ještě, nefungují. Vždyť se jedná pouze o velký a dobře zpeněžitelný podvod využívající lidskou důvěřivost a touhu po snadném řešení,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor. Podle něj je to marný boj. Lidé chtějí zaručené a jednoduché řešení, a proto tento obchod s naivitou i nadále kvete. Navíc, pokud je v reklamě viděna i nějaká známá osobnost nebo opravdový odborník, lidé podléhají klamné domněnce, že takoví mediálně známí lidé přece nelžou… (Opak je pravdou. Za tučný honorář se leckdo postaví i na hlavu.)

Kdy zázraky „fungují“?

„Já jsem ale měla po španělských muškách na sex chuť,“ oponuje čtenářka Vlasta. Jak je to možné, když jejich účinek nebyl nikdy vědecky dokázán? Tahle slečna podlehla efektu placebo. Psychicky si vsugerovala, že jí kapičky podpoří v její honbě za slastí, až tomu sama uvěřila (víra dělá divy…). Kapičky neuškodily, v jejích očích jí dokonce pomohly, takže na ně nemůže říct jedinou negativní reakci. Kdyby tak věděla, že láhev vína nebo čokoláda se šlehačkou za zlomovou cenu by měla naprosto stejný účinek! A rozhodně nic z posledně jmenovaného nepůsobí na zdraví tak jako potravinové doplňky tolik propagované reklamou.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tvořivé milování aneb Sex nejen pro labužníky

Slast z lékárny jako chyták

Na rozdíl od léků je totiž může distribuovat a prodávat kdekdo, neboť ani nejsou přísně testovány. Procházejí pouze schvalováním v tom smyslu, že neuškodí, ovšem nepodléhají kontrolám kvůli léčebnému účinku. Výrobce si tak na jejich obal může de facto napsat, co uzná za vhodné. Nenechte se ani zmást tím, že takové produkty zakoupíte ve své oblíbené lékárně! Za vším hledej zisk, žijeme v tržním hospodářství, to se nedá nic dělat. Obchodní zástupci jsou takové doplňky schopni nacpat naprosto všude. 

Neznámým složením se vyhněte obloukem!

A propos. Některá afrodiziaka jsou dokonce propagována na základě exotického složení, které našinci z Česka nic neříká. Nebo vy snad víte, jak vypadá brouk puchýřník lékařský? Údajně podporuje toužebné stavy, ale přitom je smrtelně jedovatý! To jen chtěl zase někdo uvést na trh senzaci, i když jeho výrobek s tímto hmyzem nemá absolutně nic společného. A takových případů je víc! Nepodléhejte proto klamavým reklamám a spolehněte se radši na klid, pohodu, sklenku vína, dobrou hudbu či lechtivý film. Určitě vás to navnadí víc než podobné nesmysly za tisíce korun.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat