Skomírá milování? Sáhněte do spíže pro povzbuzovadla!

Bylinky a koření jako základ kuchyně i milostného vzplanutí! Vylepšete kromě jídel i svůj sexuální život a využijte přírodních afrodiziak ve svůj prospěch!

Vztah nebo sex lze zpestřit několika novátorskými způsoby. Někdy se tomu říká okořenění vztahu. Jako by se naráželo na aromatické bylinky, které svojí přítomností mají moc vylepšit pokrm. A vzedmout libido! Samotné koření mělo v dávných dobách větší cenu než žlutý kov. Používalo se při přípravě jídel, výrobě vonných vodiček a parfémů a taky v souvislosti s elixíry lásky – povzbuzujícími nápoji. A i když v naší době už spíš používáme vrnící hračky a stahujeme porno z internetu, než vyrábíme kouzelné nápoje z roztodivných ingrediencí jako žluč nebo nastrouhané nehty, koření v nás prostě zůstalo. Proč? Je účinné! Když na rostlinkách stojí přírodní medicína, postarat se dokážou i o touhu. Ale aby se bylinky a koření daly označit za vlastní domácí afrodiziaka, je potřeba je konzumovat ve větším než malém množství. (A když to nevyjde, je tu šance, že minimálně zamaskují kulinářské omyly.)

Některé bylinky a koření, které probouzí vášeň

Anýz – používá se k povzbuzování lásky a při léčbě impotence. Je základem pro výrobu likérů a sirupů.

Levandule – oblíbená vůně našich babiček. Dříve měla využití v kuchyni coby afrodiziakum, dnes je lepší naplnit jí sáček a strčit ho pod polštář.

Máta – je povzbuzujícím prostředkem, jehož pěstování je nenáročné. Už jen její svěží chuť je oblíbená. Málo energie? Uvařte si silný čaj!

Oregano neboli dobromysl – nezbytná přísada středozemské kuchyně. Nasypte hrst tohoto zázraku do horké koupele, nalijte si víno a přizvěte partnera k „lenošení namokro".

Zázvor – pověra praví, že ve spojení s vaječnými žloutky přivádí k nekonečné smyslnosti. Nejlepší je používat čerstvý kořen.

Vanilka – Madame Pompadour voněla vanilkou své prádlo, což se údajně vrací do módy. Někoho to může přitahovat zřejmě proto, že pak voní jako zákusek. Ale proti gustu...

Bazalka – známá rostlinka, které není nikdy dost. Je účinnější, když je čerstvá. Bývá spojována s vášní a plodností.
TIP Bety: Podvedl vás partner, máte tušení, že má milenku? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo mu odpustit? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru - speciál Podvedená.cz

Tip na využití bazalky

Omáčka mikonos, které se říká černá řecká omáčka. (Recept převzat od Isabel Allende z knihy Afrodita.)

Ingredience: 3 plátky bílého toastového chleba, hrníček mléka, hrníček mletých oříšků, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 utřený stroužek česneku, 1 hrst oloupaných celých pistácií, půl hrníčku čerstvé sekané bazalky a pórku, sůl a pepř

Postup: Nadrobený chleba namočte do mléka. Mezitím osmažte na olivovém oleji stroužek česneku. Chléb v mléce rozmíchejte, přidejte česnek, oříšky, bazalku a pórek. Dochuťte solí a pepřem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne (asi 5 minut). V případě potřeby se dá naopak naředit olivovým olejem. Těsně před podáváním přidejte pistáciové oříšky a horké podávejte.

Jestli je váš partner příznivec masa a vy ryb, jakožto afrodiziakum můžete tuto omáčku využít oba a polít jí třeba biftek i lososa - má univerzální využití.
Pokud tedy ještě nemáte plán na hezký večer, připravte jídlo s omáčkou, do koupele vhoďte oregano, do lampičky vonný mátový olej, a navrch ještě použijte nějaký ten masážní pro snadné klouzání po těle. Hm, už cítíte ve vzduchu vůni milování?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat