Muži jsou v listopadu a prosinci nejplodnější

12.12.2018 | Sex a vztahy

Nízké teploty, vysoká hladina pohlavních hormonů a zvýšená konzumace alkoholu působí pozitivně na mužskou sexualitu v listopadu a prosinci. Výsledkem toho je, že jsou muži v tomto období nejplodnější a souloží v nejvyšší frekvenci. Také proto se nejvíce dětí rodí v období do srpna do října.

Podle mnoha výzkumů a studií mají muži v listopadu a prosinci nejvyšší hladinu pohlavních hormonů v krvi. A to díky letním dlouhým dnům a pestré stravě podzimu, kdy je nejbohatší úroda a časté hody.

Ideální podmínky

Výsledkem je, že se v mužském těle nahromadí vitamin D a testosteron, takže mají nejsilnější libido a také jsou nejplodnější. Navíc v listopadu a prosinci je už dost chladno na to, aby se jim nepřehřívala varlata a spermie jsou zdravější a je jich více.

V listopadu a prosinci lidé kvůli hodům, mladým vínům a adventu konzumují více alkoholu než v jinou část roku. I když etanol ve vyšší míře zdraví poškozuje, v malém množství podporuje libido a sexuální funkce. To je další z důvodů, proč lidé v tomto období souloží častěji.

Přátelský chlad?

„Spermie jsou zdravější, v ejakulátu je jich více a mají lepší pohyblivost v zimních měsících než v kterékoli jiné části roku,“ tvrdí vědci z Univerzity Bena-Guriona v Izraeli.

Ačkoli pro rozměry penisu zima lichotivá není, varlatům a spermatogenezi prospívá. Muži tak po příchodu z venku těžko oslní takovými rozměry jako v horkém létě, zato mají zdravější také žalud a předkožku. Chlad brání přemnožení kvasinek a bakterií.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat