Nesnáším doteky na prsou a při kojení trpím. Co je se mnou špatně?

02.02.2019 | Sex a vztahy

Některá žena to miluje, s druhou to nic nedělá a třetí má prsa tak citlivá, že zažívá velmi nepříjemné pocity, kdykoli se jejích ňader něco jen zlehka dotkne. Mnohdy mívá, kromě potíží v milostném životě, problém i s kojením vlastního dítěte.

„Partner to miluje, já to nenávidím.“

Prsa a erotické hrátky k sobě neodmyslitelně patří. Muže laskání ženských ňader silně uspokojuje, jenže to bohužel neplatí pro ženy. Ženské bradavky, a bradavky vůbec, skrývají velké množství nervových zakončení. Některé ženy jsou citlivější než jiné a může jim tak být jakýkoli kontakt silně nepříjemný. Nezřídka se přiznávají, že v nich laskání vyvolává pocity vzteku a úzkosti.

Velký vliv na citlivost bradavek má také období cyklu, ve kterém se ženy zrovna nacházejí. V době ovulace či před menstruací bývají bradavky citlivější, než jindy a jakýkoli dotek pro ně může být o to nepříjemnější.

„Manžel moje prsa miluje. Je to typický ,horňák‘. Jenže mně to nedělá dobře. Pokaždé, když mi prsty dráždí bradavky nebo je bere do úst, zmocňuje se mě pocit naštvání a nejradši bych ho od sebe odkopla. Dokáže mi to zkazit dojem celého milování. Manžel to nechápe. On sám má laskání bradavek rád,“ vypráví sympatická Jana (27)

„Jsem špatná máma?"

Najdou se ale i takové ženy, kterým je dotek na bradavkách tak nepříjemný, že nejsou ani schopny kojit své miminko. Nebo jsou, ale nepřináší jim to pocit uspokojení a navázání kontaktu s dítětem, jako jiným. Pokud je tomu tak, rozhodně nepropadejte panice, že jste špatná máma. Takových žen je spousta a často se za podobnou věc stydí. Lékaři ale vysvětlují, že na tom není nic špatného. Rozhodně je důležitější, aby maminka i děťátko bylo v psychické pohodě. Pokud vám je tedy kojení opravdu nepříjemné, je lepší od něj upustit, než se několikrát denně trápit. Možností, jak předat dítěti potřebné živiny je v dnešní době mnoho.

„Když jsem byla těhotná, moje prsa začala být přehnaně citlivá. Myslela jsem, že to po porodu přejde, ale bylo to ještě horší. Zašlo to tak daleko, že jsem při kojení naší Elišky trpěla nepříjemnými pocity, a když se jí nedařilo správně sát a o to déle kojení trvalo, byla jsem vzteklá a vybíjela si to na ní i lidech okolo. Cítila jsem se hrozně. Trvalo dva měsíce, než jsem se rozbrečela u pediatra a šla s pravdou ven. Jenom se na mě usmál, zapůjčil mi elektrickou odsávačku a doporučil dokrmování umělou výživou. Ostatním maminkám bych teď radila, aby nečekaly a netrápily se tak dlouho, jako já,“ prozrazuje mladá Yvona (24).

Můžete trénovat

Pokud jsou vaše bradavky příliš citlivé, můžete je trochu otupit tím, že je budete vystavovat různému tření, ke kterému běžně nedochází. Například doma nenoste podprsenku, občas je promněte a po koupání opatrně sušte hrubším ručníkem. Pokud je vám to ale silně nepříjemné, nemá cenu nic lámat přes koleno. Jednomu vyhovuje to, druhému za něco jiného. Lidé jsou různí, na to nezapomínejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat