Muži chtějí mít svaly, ale platí za to neplodností

06.06.2019 | Sex a vztahy

Mladí muži dnes dbají na svou image v mnohem větší míře než kdykoli v minulosti. Míří do posiloven, ládují se aminokyselinami a steroidními hormony, aby měli co nejmužnější postavu. „Ti muži se snaží vypadat mohutně, prostě chtějí vypadat jako evoluční výkvět. Ale ve skutečnosti se z evoluce, tedy reprodukce, naprosto vyřazují, protože kromě pár výjimek většina z nich nemá v ejakulátu téměř žádné spermie,“ tvrdí autoři šokujícího evolučního paradoxu.

Největší „alfa samci“ dnešní doby jsou tak nejméně plodní. Paradox plodnosti u mužů je univerzálně platný po celém světě. Věda pak zná tento paradox jako Mossmanův-Paceyho po dvou odbornících, kteří ho jako první popsali.

Vypadají sexy, ale nejsou plodní

Čím více muži dbají na to, aby vypadali co nejmužněji a co nejvíc sexy, tím víc za to platí snížením své plodnosti. Léky proti plešatění a steroidní hormony podporující růst svaloviny je totiž doslova sterilizují.

„Klidně mohu říct, že tak devadesát procent uživatelů steroidních hormonů je neplodných,“ tvrdí profesor Allan Pacey z University of Sheffield

Evoluční výkvět vyřazený z reprodukce

„Všiml jsem si už před lety, že spousta mužů, kteří přicházejí na kliniku otestovat si plodnost, jsou obrovští svalovci,“ tvrdí doktor James Mossman z Brownovy univerzity, jedné z nejprestižnějších univerzit světa.

„Ti muži se snaží vypadat mohutně, prostě chtějí vypadat jako evoluční výkvět. Ale ve skutečnosti se z evoluce, tedy reprodukce, naprosto vyřazují, protože krom pár výjimek většina z nich nemá v ejakulátu téměř žádné spermie,“ svěřil doktor Mossman BBC.

Smutná ironie

„Není to ironie, že muži chodí do posilovny, aby vypadali dokonale a co nejvíce přitahovali ženy, ale mimoděk si tím totálně sníží plodnost?“ dodává druhý z autorů paradoxu profesor Pacey.

Anabolické steroidy ovlivňují hypofýzu, která nadměrnou hladinu hormonu vyhodnotí jako přehnanou funkci varlat a zbrzdí produkci hormonů FSH a LH. Ty ale řídí produkci spermií. A podobně lék na plešatění finasterid blokuje testosteron a způsobuje jak neplodnost, tak impotenci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat