Ženy předstírají každý třetí orgasmus

12.08.2023 | Sex a vztahy

Ženy předstírají orgasmus z nejrůznějších příčin - nechtějí ranit „mužství“ svého partnera, nebo tak chtějí ukončit příliš dlouhý sex. Ty, které vyvrcholení během sexu předstírají, tak v průměru činí každou třetí soulož.

Tři že čtyř žen předstíraly orgasmus alespoň někdy v životě. Vyplývá to z výzkumu (1) kanadských sexuologů, kteří sledovali 463 žen.

Zajímavým objevem bylo, že méně často orgasmus předstírají feministky. Ale ne proto, že by se jim z pozice jejich postojů a hodnot předstírání protivilo, ale protože častěji vyvrcholí přirozeně a mají méně problémů dosáhnout orgasmu. Naopak ženy, které zastávají protifeministické postoje, mají problémy s vyvrcholením častěji. A častěji ho také předstírají (1).

Předstírání má evoluční význam. Žena hlasovými projevy zvyšuje vzrušení muže a přibližuje jeho samotného k orgasmu. Simulací vyvrcholení žena muže dokáže donutit vyvrcholit a soulož ukončit (1).

„Ženy, které mají problémy s dosažením orgasmu, a také ženy, které podezřívají partnera z nevěry, předstírají orgasmus nejčastěji,“ tvrdí doktorka Emily Harrisová z Queens University v Kanadě (1).

Co žena, to důvod

Příčiny předstírání orgasmu ovšem mohou být různé. A navíc je jich celá řada. Více než 140 různých důvodů k předstírání orgasmu popsali psychologové z Kansasu. Ženy se ale uchylují k imitaci slastné tečky častěji a polovina to dělá pravidelně. Vyplývá to z analýzy sexuálního života více než šestnácti set dospělých žen a mužů. Třetina z těch žen, které orgasmus předstírají, se domnívá, že se to od nich prostě očekává. U mužů je nejčastějším důvodem jejich maskulinní ego, které by bylo oslabeno, kdyby si museli přiznat, že nejsou schopni vyvrcholit (2).

Ženy často uváděly důvod, že chtějí muži dopřát pocit, jakým je dokonalým milencem. Jindy ale imitují orgasmus třeba z nudy, z potřeby ověřit si, že umějí hrát, když jsou unavené, opilé, když je sex nebaví nebo je příliš dlouhý nebo když někam spěchají a nemají na sex čas (2).

„Předstírání orgasmu ale souvisí se sexuálními poruchami a potížemi v manželství. Náš výzkum pomůže klinickým odborníkům lépe zvládat nápravu tohoto nešvaru,“ uvedl profesor Omri Gillath, jeden z autorů výzkumu (2).

Zdroj: (1) www.queensjournal.ca/author/emily-harris/, (2) www.link.springer.com/article/10.1007/s10508-016-0928-7







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat