Ženy předstírající orgasmus kvůli vzrušení mají skutečný orgasmus častěji

03.10.2019 | Sex a vztahy

Ženy předstírají orgasmus z mnoha důvodů. Vzhledem k tomu, že jejich sexualita je více než u mužů závislá na psychologických faktorech, dosahují ženy orgasmu méně často než muži. Někdy tak vyvrcholení předstírají. Třeba kvůli tomu, aby neranily muže, že je nedokáže uspokojit, nebo aby se necítily méněcenné. Když ale předstírají kvůli tomu, aby se samy více vzrušily, má to pozitivní vliv na dosahování skutečného orgasmu.

Tvrdí to sexuologové z University of Texas. Výzkumem žen ve věku osmnáct až devětadvacet let zjistili, že důvod předstírání orgasmu má vliv na to, zda žena vyvrcholí opravdově při souloži či orálním sexu.

Důležitý je motiv

„Vědci a sexuologové obecně tvrdí, že předstírání orgasmu může být škodlivé, protože je to podvádění,“ vysvětluje autor výzkumu doktor Michael Barnett. Platí to však jen tehdy, když je motivem předstírání obava, třeba když žena nechce ranit muže nebo vypadat jako žena s poruchou. Tyto ženy mají problémy dosáhnout skutečného vyvrcholení.

„Předstíráním orgasmu navenek si ženy můžou navodit vnitřní stav, který je příjemnější, a samy sebe dostat do stavu většího vzrušení, takže tím zvýší šanci na dosažení skutečného orgasmu,“ míní doktor Barnett.

Obavy nejsou na místě

Věděli jste, že orgasmus předstírá celých 70 % žen a dokonce 20 % mužů? Co se týče ženského vyvrcholení, není pravidlem, že bývá součástí každé sexuální stimulace, i kdyby se vám milování líbilo sebevíc. Ženy mají celý proces dosažení orgasmu mnohem složitější, než muži, a proto ženy nedosahují orgasmu tak často, jak si mnozí myslí nebo jak by samy chtěly. Není to však vina partnera a to je třeba si uvědomit. Mnohem snáze dosáhnete vrcholu tehdy, když nebudete přemýšlet nad tím, zda není milování už příliš dlouhé, a tedy byste neměla zahrát známé divadélko. Musíte se naučit uvědomit si, že sex je zábavný a krásný i bez dosažení orgasmu a přestat se za tímto cílem honit.

Buďte upřímné

Jedině tak totiž dosáhnete toho, že váš sexuální život bude skvělý. Není třeba mazat mužům med kolem huby a tvrdit, jak to bylo skvělé, když to vidíte jinak. Ničím mu tím neprospějete a sobě také ne. Naučte se komunikovat otevřeně a navzájem si říkejte, co se vám líbí a co ne. Někdy to trvá déle, než bychom si přály, ale pouze tehdy, když jsme uvolněné a nepřemýšlíme nad zbytečnostmi, můžeme zažít tu dlouho očekávanou bouři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat