Aby láska stále svěží byla

Partner snů vedle vás, ale motýlci z břicha už odletěli. To se stane i v tom nejlepším vztahu. Jak si to zamilované chvění udržet, nebo znovu přivolat?

Jasně, že by bylo hezké, kdyby váš manžel měl výjimečně chuť jít do divadla nebo se najednou hezky oblékl – ale chtít ho změnit? Zapomeňte! Psychologové místo toho radí vědomě cvičit „vidět partnera zamilovanýma očima“. Jinými slovy – zaměřte se na to, co je na muži vašeho života pozitivní.

Objevujte: Stále je co

Čerstvě zamilovaní si klidně celou noc povídají o sobě. Ten zájem o něj si uchovejte. Stojí přece za to, abyste ho objevovaly třeba celý život. Ptaly jste se ho už třeba na první rande? Nebo na to, co vždycky chtěl dělat, ale nikdy neudělal?

Nebýt stále spolu

Že pro vás váš milý nemá to pravé pochopení? Upřímně – ani my nechápeme všechno, co muže emocionálně naplňuje (sportovní zápas oblíbeného klubu?). Nemusíte přece hledat pochopení pouze u partnera, zkuste to třeba u přátel. Tedy nemusíte všechno dělat společně, něco můžete klidně podniknout sami jen s přáteli.

Nehádejte se

Dlouhá desetiletí psychologové manželským a partnerským párům radili každý spor vyřešit. Americký psycholog John Gottman radí pravý opak. Podle jeho „pravidel hádky“ mají šťastné páry každé negativní vyjádření nahradit pěti pozitivními.

Nezblázněte se

Nekonečná vášeň existuje jen v kině, a jen tam je předpoklad pro šťastný vztah. Podle psychologů má zamilovanost se svými typickými příznaky především jednu základní funkci – zabránit tomu, abychom při první chybě partnera od něj utekli. Chcete větší romantiku? Občas si vzpomeňte na tu chvíli, kdy to mezi vámi pořádně jiskřilo. Posiluje to lásku a zahání pochyby.

Buďte k sobě milí

Fáze první zamilovanosti trvá průměrně dva roky. Potom klesají u mnohých párů projevy lásky a sympatií drasticky dolů. To pak jen po příchodu jednoho z práce druhý z obývacího pokoje z gauče zabručí „Ahoj lásko“, zatímco dříve bylo vřelé objetí na denním pořádku.

Sex ze zvyku

Ne úplně dobrý sex je pořád lepší než žádný sex. Sexem totiž udržujeme vzájemnou intimitu, bez něj se navzájem vzdalujeme. Vyzkoušejte třeba něco nového, oddejte se společné předehře, jakou jste ještě nevyzkoušeli, a jaká vás oba bude zase bavit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat