Zdravý klín za každých okolností

Chcete udržet svoji vaginu hebkou a zdravou? Poradíme vám tipy, které vám pomohou vyřešit a zabránit problémům.

Když se vaší vagině daří dobře, ani vás nenapadne o ní přemýšlet. Cítíte se jistá, sebevědomá a sexy. Ale jakmile se objeví potíže, najednou cítíte svědění, bolest nebo ztrátu vlhkosti. Sex? Ani náhodou! Ale existuje toho více, co vás může potrápit. Abyste se vyhnuly co možná nejvíce problémům, přinášíme tipy na intimní péči.

Intimní péče při sexu

S novým přítelem používejte kondomy. Tohle není o plánovaném rodičovství, ani o tom, že kondomy jsou jedinou skutečnou ochranou proti pohlavně přenosným chorobám. Možná jste dosud nevěděla, že kondomy pomáhají udržet konstantní hodnotu pH během pohlavního styku. A jen s optimálním pH mohou ty „hodné“ bakterie plnit svoji funkci a chránit vás před vaginálními houbami, záněty močových cest a před „špatnými“ bakteriemi.

Volba spodního prádla je intimní péče

S ohledem na spodní prádlo má vaše vagina jasné preference – bavlna. Její přednost před umělými vlákny je její prodyšnost a schopnost absorbovat vlhkost. A doma můžete klidně chodit „naostro“.

Lubrikační gel může ochranu podpořit

Vaginální suchost nehrozí jen se začátkem menopauzy. Antihistaminika, tedy léky proti alergickým reakcím, antidepresiva a některé antikoncepční pilulky ji mohou způsobovat také. Také po porodu mohou některé ženy trpět suchostí.

S intimní hygienou to nepřehánějte

Přehnané mytí a oplachování vaginy speciálními výrobky nejenže není nutné, ale dokonce může škodit. Už jste jistě slyšela, že se vaše vagina dokáže vyčistit sama, a sice pomocí přírodních, zdravých bakteriích vaší vaginální flory. Takže, nerušte tuto harmonickou rovnováhu chemickými čisticími prostředky.

Chraňte se při jízdě na kole

Že pro vaši vaginu číhá nebezpečí i na kurzu spinningu, jste asi netušily. Ale pokud navštěvujete tyto kurzy pravidelně, riskujete necitlivost, bolesti a brnění genitálií. Studie zveřejněná v časopise Journal of Sexual Medicine potvrzuje, že těmito symptomy trpí hodně žen, které pravidelně sedí v cyklistickém sedle. Pokud jste fanouškem cyklistického sportu, oblečte si raději vypolstrované sportovní kalhoty.

Trénujte pánev

Trénovat pánev byste neměla jen po porodu, ale kdykoli a hlavně pravidelně. Je to dobré nejen pro pánev, ale i pro močový měchýř a střeva. A také pro mnohem intenzivnější orgasmus.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat