Přerušovaná hladovka výrazně snižuje riziko poruch erekce

Ačkoli diety častěji oslovují ženy, některé stravovací režimy mají pozitivní vliv také na zdraví mužů. Ty méně motivuje k jejich dodržování linie postavy, ale rozhodně je zřejmě zaujme, že přerušovaný půst má výrazný vliv na jejich sexuální funkce a snižuje riziko poruch erekce. Muži, kteří dodržují stravovací režim 5 : 2, totiž mají pevnější erekci a jsou plodnější.

Zjistili to andrologové z University of California v Irvine. Podle nich dodržování hladovky dva dny v týdnu, kdy se příjem potravy omezí na 500 kilokalorií za den, zatímco pět zbývajících dní lze konzumovat cokoli bez omezení, má výrazně pozitivní vliv na cévy v penisu a funkce topořivých těles, ale také na zdraví a kondici varlat, která produkují více zdravých spermií.

Zřejmě to souvisí s tím, že během dvou dní hladovky nejsou cévy tolik poškozovány oxidativním stresem z nadměrného přísunu kalorií

„Přerušovaná hladovka podle našich důkazů zlepšuje ovládání hladiny glukózy v krvi, snižuje tím riziko rozvoje diabetu typu 2, což je velmi častá příčina poruch erekce. Tato hladovka také zvyšuje hladinu testosteronu v krvi,“ tvrdí autoři z University of California v Irvine.

Co zabíjí erekci?

Mezi největší zabijáky erekce a libida podle vědců patří nedostatek pohybu, kouření a nadměrná konzumace alkoholu. Přestože muži sportují, nekouří a pijí střídmě, můžou mít problémy s erekcí. A to jednoduše proto, že se nevyhýbají ve stravě oblíbeným smaženým pokrmům, bílé mouce a bílé rýži nebo cukru.

Smažená jídla jsou bohatá na transtuky, které pustoší cévy a u mužů se to nejprve projeví většinou právě mezi nohama. Přestanou mít kvalitní erekci. Krom transtuků ze smažených jídel působí zhoubně také „bílé“ polysacharidy – tedy ty z bílé mouky (bílého pečiva) a bílé rýže. A to jednoduše proto, že se rychle metabolizují na glukózu, zvyšují její hladinu v krvi a vyvolávají metabolický syndrom. Ten zase vede k obezitě a poruše erekce.

Podobně jako rafinované polysacharidy působí zhoubně na metabolismus a cévy také nadměrný příjem sacharózy a fruktózy, většinou ze slazených nápojů a cukrovinek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat