Za bakteriální zánět vagíny můžou mikrobi mužského penisu

Bakteriální zánět pochvy neboli vaginy trápí pětinu sexuálně aktivních žen. A většinou k němu dochází poté, kdy si žena najde nového partnera nebo jich střídá více. Epidemiologové z Chicaga tvrdí, že ačkoli se věřilo, že přenašečem bakterií jsou muži, teď existují důkazy, že za bakteriální zánět vaginy může penis. Tedy přesněji bakterie, které na něm muž má. A léčen by měl být především on.

„Antibiotická léčba zánětu u ženy má jen velmi omezenou úspěšnost v dlouhodobém měřítku, padesát procent žen trpí neustálými návraty zánětu do šesti měsíců po podání antibiotik, takže musíme začít tento problém léčit efektivněji,“ tvrdí autorka Supriya Mehta z University of Illinois.

Její tým prokázal, že partnerky mužů, kteří mají na penisu mikroby způsobující zánět, onemocnění vaginálním zánětem mnohem častěji než ženy, jejichž partner má penis bez tohoto typu bakterií. A je tedy potřeba léčit muže, aby neustále ženu neinfikoval.

„Léčení mužů je nová strategie. Ráda bych vyzvala lékaře, vědce a veřejnost, aby do léčby tohoto problému zapojili také muže… Nejde o to vinit někoho z partnerů, ale zvýšit možnost, jak tento problém dlouhodobě vymýtit,“ dodává doktorka Mehta.

S novým partnerem se může změnit i vůně vašeho klína

Vagina má přirozenou vůni, na kterou je její majitelka zvyklá. „Tento odér je založen na specifickém pH vaginálního výtoku,“ říká gynekoložka Nicole Bullock z amerického Texasu s tím, že pokud něco nebo někdo změní pH pochvy, dojde k úpravě vaginálního výtoku. Neznepokojujte se, protože změna je často naprosto neškodná. Pravda je taková, že vaginální pH může ovlivnit řada faktorů.

Narušení křehké rovnováhy

Záleží na fázi menstruačního cyklu, užívání hormonální antikoncepce, menopauze i konzumaci určitých potravin. „Vaginální vůni mění například česnek nebo chřest,“ popisuje Nicole Bullock, která zároveň dodává, že k méně známým příčinám zápachu patří i žalostně bídné množství vypité vody. Co se však týče konkrétně sexu, tak první setkání s někým novým je tak trochu sázkou do loterie.

„Vaginální tekutina má tendenci být na kyselé straně stupnice pH, zatímco sperma stojí na té alkalické. Když pochva přijme sperma, dojde ke střetu těchto dvou světů, což dočasně změní to, jak tam dole voníte,“ dál objasňuje uvedená gynekoložka. Mimochodem, vaginální prostředí mohou narušit i zasunuté prsty nebo erotická hračka. Vše by se však do několika dní mělo srovnat. Tedy aspoň ve většině případů. Někdy změna vaginálního pachu po sexu s novým milencem představuje větší problém.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat