O plodnosti koluje nespočet mýtů

Že kvůli dlouholetému užívání antikoncepčních pilulek si na otěhotnění budete muset počkat pěkně dlouho? Nebo že ve snaze o početí musíte zůstat u jedné milostné pozice? Kdepak, takhle horké to rozhodně není!

Začínají vám biologické hodiny tikat tak nahlas, že to musí rušit i sousedy? Pak je asi nejvyšší čas na plození potomka. A první důležitá rada zní? Nevěřte všemu, co se povídá! Které mýty o plodnosti kolují světem, přitom mají do pravdy kilometry daleko?

Antikoncepce jako brzda 

Asi každá nastávající maminka, která dojde k rozhodnutí týkající se založení rodiny, má obavy, zda letité užívání hormonální antikoncepce nemůže plánované otěhotnění výrazně oddálit. Co se stane, když si pro další recept na pilulky už nepůjdete? Možná nic a možná všechno. Existují totiž průkazné studie, které naznačují, že více než 20 procent žen otěhotní hned první měsíc po jejich vysazení. Na potvrzení gravidity třeba vážně nebudete čekat tak dlouho, jak si myslíte…

Na milostné poloze záleží

Jste nadšená z toho, že vidina miminka opět zažehla ztracenou vášeň ve vašem vztahu. S parterem tedy testujete všechny polohy či afrodiziaka, zkrátka vše, co vás momentálně napadne. Jenže pak přijde nějaká dobrá duše a oznámí vám, že vytoužený výsledek zaručí jen jedna či dvě osvědčené pozice. A je po srandě! Nebo ne? Buďte v klidu a užívejte si své erotické fantazie vesele dál. Spermii, která pronikne do vajíčka, je totiž úplně jedno, z jaké výšky, směru i sklonu k němu doplave.

Když budu jíst česnek, půjde to hned

Nikdo asi nepochybuje o tom, že česnek je nesmírně zdravý. Ale že by na něm přímo záviselo, jestli otěhotníte, či nikoli? To je trochu na pováženou. Pokud ho budete jíst ve velkém, s největší pravděpodobností na milování ani nedojde. Ostatně –⁠ co si budeme povídat, jeho zápach může uzemnit libido, vášeň i veškeré rodičovské ambice. Mnohem důležitější než konzumace tohoto koření bude asi psychická pohoda, která podle odborníků dokáže opravdu zázraky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat