Sex je rychlou cestou k vysněné postavě

Ať už se potřebujete zbavit tukových polštářků, jež vám zůstaly jako vzpomínka na léto, nebo chcete naopak něco shodit ještě dřív, než se pustíte do vánočního cukroví, měli byste vědět, že tou správnou cestou k nižší váze je milování!

Mít zdravý sexuální život znamená pro různé lidi různé věci. Zatímco někomu bohatě stačí, když si trochu vášně dopřeje jen občas, jiný fyzický projev lásky vyžaduje několikrát týdně. Buď jak buď, sex jako takový nejenže posiluje imunitu a zahání migrény, ale také pomáhá vyrýsovat křivky. Dokonce tak moc, že před ním blednou závistí i ty nejlepší redukční diety! Proč je tak účinným zeštíhlujícím pomocníkem? Podle odborníků za to mohou hlavně hormony, které se při něm vyplavují. Konkrétně jde o tyhle!

Přítel oxytocin

Oxytocin je peptidový hormon složený z devíti aminokyselin. Je pravda, že vyvolává kontrakce dělohy, proto je tak často spojován se zdárným průběhem porodu. Jenže „vyrábí“ se také při orgasmu, mazlení a objímání, tudíž hluboce ovlivňuje vytváření partnerských svazků. Kromě toho, že zasahuje do procesů učení a prevence rakoviny, rovněž snižuje úzkost a tlumí stres, který bývá považován za největšího nepřítele hubnutí, neboť zpomaluje metabolismus a zvyšuje chutě na nezdravé a tučné potraviny. Čím více oxytocinu, tím větší tedy i psychická pohoda a vyšší šance na dosažení vysněné velikosti, domnívají se vědci.

Endorfinů není nikdy dost

Dalšími pomocníky, kteří v boji s nadváhou poskytují nemalou výhodu, jsou endorfiny. Jejich produkci přeje sport a vlastně jakákoli fyzická aktivita, tudíž se to pochopitelně týká i sexu. Při něm jich vzniká takové množství, že člověka doslova zaplaví šťastné pocity blaha. Ovšem bylo by chybou myslet si, že úsměvem a návalem optimismu to všechno končí, vážení.

Závěry mnoha výzkumů se shodují v tom, že endorfiny hrají důležitou roli při regulaci teploty těla i přijímání potravy (stejně jako při dýchání a imunitních funkcích). I tyto hormony tak mohou rozproudit krev, snížit příjem kalorií a upravit chod metabolismu, což při redukci váhy padne na úrodnou půdu. Proč jejich hladinku nevyladit dávkou erotiky? Mimochodem, je prokázáno, že muži registrují zvýšený zájem o sex právě na podzim, máte tedy k hubnutí ty nejlepší možné podmínky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat