Umíte si "udělat dobře"? Vynikající pro partnerské vztahy!

Onanie? Masturbace? Autoerotika? Nikdy se nenajde dost důvodů, proč ji provozovat! Přesto se na 4 nejdůležitější stále zapomíná!

Pokud jde o masturbaci, ženy se od mužů liší. Zatímco pánové si o „ruce honilce“ dokážou vyprávět vtipy nad půllitrem piva a dobrovolně přiznají, že jejich koupelna neslouží pouze hygienickým účelům, ženy autoerotiku buď vůbec neprovozují, nebo ji popírají. Masturbace je ale dobrá nejen pro tělo, ale i pro vztahy. Zde jsou 4 důvody, proč ji co nejčastěji zařadit do svých denních aktivit.

1.    Sebepoznání vlastní třinácté komnaty

„Masturbací se dozvídáme, co bude dál. Můžeme naladit naši představivost, pochopit jak tělo reaguje. V průběhu onanie sníme o tom, jak nás někdo ovládá nebo sleduje. A to je dobře! Jedná se o záchytné body, které nám pomohou splnit potřeby své i našeho partnera,“ popisuje Moushumi Ghose, sexuální terapeutka z Los Angeles, která pravidelně přispívá na portál Psychology Today.

„Jedinci, kteří mají problémy se vzrušením nebo dosažením orgasmu, mohou značně těžit z masturbace a vlastní lásky, takže pokud máte problémy sahat sama na sebe, začněte experimentovat s některými hračkami,“ radí Ghose.

Třeba takový vibrátor je obyčejným způsobem, jak „přijít k orgasmu“. Investice do něj se tedy určitě vyplatí! S dražšími kousky většinou nesáhnete vedle. Chvála se pěje na Lelo Elise, stimulant bodu G a klitorisu za doporučenou cenu 2 500 korun, nebo unikátní vibrační vajíčko Lelo Lyla ve stejné cenové kategorii. Spokojenost majitelů párových vibrátorů We-Vibe je taktéž pověstná. (Poslední model s číslem 3 vyjde zhruba na 2 400 korun.) Ale i mezi levnějšími pomůckami lze nalézt skvost. Co třeba Sqweel neboli orální sex na baterky za tisícovku?

2.    Autoerotické doteky? Uzdravují!

Masturbace může zmírnit napětí a stres a dokonce pomůže i s nespavostí. Existují důkazy o tom, že chemické látky uvolňované při orgasmu příznivě působí na léčení depresí. Také se zjistilo, že ženy, které masturbují, se spíše soustředí na své sexuální zdraví a častěji navštěvují gynekologa.

3.    Podpora a zvýšení sebevědomí i pro stydlivé

Rozhodně není pravidlem, že spokojený partnerský a sexuální život dává masturbaci stopku. I když je sex s drahou polovičkou famózní, není důvod přestat se sebeláskou. To nedává smysl. Masturbace rozšiřuje sexuální repertoár a posiluje sebevědomí. Druhou věcí je to, že se to mužům líbí – zvlášť když všechno vidí z první řady. Jen zkuste tomu svému říct, že jste si odpoledne, v pauze mezi obědem a svačinou, udělala dobře. Co odpoví? „Beze mne? Taková škoda! Příště mi určitě řekni o chvíli dřív!“

4.    Eliminace zdravotních rizik

Masturbace je skvělým způsobem, jak se vyhnout nebezpečí nákazy pohlavní chorobou nebo otěhotnění. Tak jděte do toho a poznejte sami sebe trochu lépe! „Zbavte se oblečení, vykoupejte se, podívejte se na své nahé tělo do zrcadla a prostě se začněte dotýkat. Budete rády, že jste udělaly,“ uzavírá  Moushumi Ghose.

A jaký máte vy vztah k masturbaci? Znáte ještě víc pozitivních důvodů, proč se jí co nejčastěji oddávat?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat