Poslední tabu v sexu? Masturbace! A my ho boříme

20.06.2012 | Sex a vztahy

Ještě před několika desetiletími bylo slovo masturbace považováno za neslušné, samotná činnost pak dokonce za zdraví škodlivou. Dnes už naštěstí v tak prudérní době nežijeme, takže informací o onanování máme víc než dost. Přesto by vás některé mohly překvapit.

Jak říká postava z filmu Pupendo, kterou tak krásně ztvárnil herec Jaroslav Dušek: „Kdo tvrdí, že nikdy neonanoval, ten to dělá dodnes.“ Na masturbaci není nic špatného, učíme se díky ní poznávat své tělo, a navíc je to činnost velmi příjemná. O tom, že neškodí zdraví, nás už naštěstí moderní medicína ujistila. Co jste ale možná netušili?

1.    Lidé, kteří mají pravidelný sex, masturbují častěji než ti, kteří tak bohatý sexuální život nemají.

Také jste byli vždy přesvědčeni, že masturbace je vlastně jakási náhražka sexu? A vidíte, zdaleka to neplatí. Jak vyplývá z nejrůznějších výzkumů, onanie je běžná (a velmi častá) i u lidí s pravidelným sexuálním životem. Jedním z důvodů může být i skutečnost, že lidé, kteří masturbují, jsou v sexu otevřenější. A navíc spousta párů praktikuje masturbaci třeba jako hodně žhavou milostnou předehru.

2.    Ženy masturbují častěji, než přiznávají.

Tohle není nic moc překvapujícího. Ženy obecně přiznávají při různých výzkumech méně sexuálních partnerů nebo třeba nevěru. Jenže statistika a matematika je neúprosná, a tak se k pravdě vždycky spolehlivě „dopočítá“. A platí to i u masturbace.

3.    Masturbace není jen záležitostí mladších ročníků.

Pokud máte pocit, že lidé (a zvláště ženy) po padesátce ani nenapadne si se svým tělem pohrát, mohli byste být překvapeni. V roce 2010 byla v Americe dokonce provedena studie u žen mezi 60 a 69 lety, která prokázala, že pravidelně masturbuje drtivá většina z nich. A u žen nad 70 let to pak byla téměř polovina. Častěji masturbovaly ženy bez partnera.

4.    Některé země otevřeně podporují masturbaci u teenagerů.

V roce 2009 britská vláda „vyzvala“ teenagery, aby alespoň jednou denně onanovali. Důvod? Představitelé země doufají, že se jim tak podaří podpořit boj proti pohlavně přenosným chorobám u mladých a častým případům těhotenství u náctiletých dívek. Zní to rozhodně logicky.

5.    Masturbace nebyla vždycky tabu.

Starověký Řím byl, co se sexuality týče, velmi otevřený. Dokonce byly nalezeny i fresky a malby zobrazující římskou ženu, jež evidentně masturbuje (a zdá se, že si to užívá). Středověk už tak uvolněný rozhodně nebyl a novověk, alespoň ve svém počátku, také ne. Ještě na počátku 20. století byla masturbace považována za projev duševní choroby a mladí lidé před ní byli důrazně varováni s tím, že mohou vážně onemocnět, pokud se svého těla v tomto smyslu dotknou. První obrat byl zaznamenán v 60. letech a od té doby už naštěstí většina společnosti pochopila, že masturbace není nic špatného, právě naopak!
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat