Orgasmus: Znáte pravidla předstírání?

Orgasmus je třešinkou na dortu, která zpravidla zakončuje sex. Taky na ni váš partner čeká? Chcete mu tu dobu milosrdně zkrátit? Tak předstírejte! Má to ale svá pravidla!

Mnohé ženy jsou hrdé na svou schopnost přesvědčivě předstírat orgasmus a tím ukončit ne příliš zábavný sex. Jaký k tomu mají motiv? Vysvětlení je jednoduché: Ženám se prostě někdy nechce. Jsou unavené, vystresované, roztržité. Chtějí „to“ mít rychle za sebou a netouží nikomu nic nevysvětlovat. „Tak to je ale hrozně neupřímné,“ podotýká vysokoškolák Alexandr. Možná ano, možná ne. Nicméně i muži mají svoji třináctou komnatu… Jakou? Přemýšlíte? Nevíte?

Muži a ženy si nemusejí nic vyčítat

A co takhle situace, kdy muž, naprosto vyšťavený z práce a celého dne, přijde domů, stáhne kalhoty a požádá svoji partnerku, aby ho přivedla k orgasmu v několika minutách, jinak snad pukne, a to bez předchozí předehry, toho zdlouhavého mazlení a protahování, které zrovna v tenhle moment není žádoucí? Jak říká psycholožka Barbara De Angelis: „Muži, kteří potřebují od ženy útěchu či ujištění, to někdy vyjadřují sexem, a ne slovy.“ Ženy to mají právě naopak. Pár vteřin předstírají, pak jsou spát. Je to ale správné? Etické? Nesobecké? Jak to vlastně je?

V těchto situacích je předstírání povoleno

Někteří odborníci se domnívají, že čas od času filmování nevadí. Ian Kerner, sexuální poradce z New Yorku, pro portál GalTime říká, že jestli s někým spíte poprvé a víte, že taky naposledy, nemusí vás vůbec zajímat, co si o vás dotyčný pomyslí, nebo s jakým pocitem opustí vaši postel. Prostě zahrajte vyvrcholení jako pornohvězda, když se k tomu pravému nemůžete dopracovat, a cítíte, že je to vhodné zakončení.

Sexuoložka Isadora Alman z Kalifornie připouští další možnost, kdy má filmování zelenou. V případě navázání nového sexuálního vztahu některým ženám trvá, než si zvyknou na přítomnost nového milence. „Mnohé ženy nemají orgasmus během prvních milostných setkání s novým mužem," říká a poukazuje tak na to, že dámy mnohdy potřebují víc času „na seznámení“, který možná získají tím, že svůj orgasmus náležitě procítí i tehdy, když k němu nedojde.

Na motivu simulace záleží

Dobře, výjimky jsou tedy povoleny, a nutno říct, že většině žen nevadí, že nevyvrcholí při každém styku, jenže co dlouhodobé vztahy? Pochopitelně není dobré orgasmy předstírat několik let a jen proto, aby se partner cítil lépe a jeho mužské ego zůstalo nedotčeno. Jednak se jedná o lhaní sobě do kapsy, ale taky je velmi pravděpodobné, že dotyčný zešílí, až zjistí, že jeho sexuální život byl doposud jedna velká blamáž.

Upřímnost nade vše?

Alman proto upozorňuje, že jediná cesta ke skutečnému orgasmu je citlivá komunikace. Je ovšem třeba počítat s tím, že se partner trochu urazí a vyrukuje s domněnkami, že není tak dobrý milenec, jak si myslel, nebo že orgasmu vadí proporce jeho penisu, které nejsou zrovna nejlepší a tak dále… „Mnoho lidí takovou informaci vnímá jako obvinění,“ varuje Alman před způsobem, jak partnerovi absenci orgasmu přiznat.

Proto je nutné muže uklidnit a vysvětlit mu, že vám na něm záleží, a v zájmu společného sexuálního štěstí se vydáte za vyvrcholením společnými silami. Byť třeba s nápovědou a pomocí vibrátoru. Je lepší jednat na rovinu a vyhnout se tak situacím, kdy muž se snaží půl hodiny, hodinu i víc, sex záměrně protahuje, ale orgasmus stejně nepřichází, vy souložíte jen kvůli němu, myslíte u toho na zítřejší nákup, a nakonec to nebaví ani jednoho z vás.

Hlavně žádné násilí

„Někdy stačí si popovídat a vysvětlit některá fakta,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. „Sex neprobíhá pokaždé jako v televizním seriálu, kdy má dvojice orgasmus skoro vždy, kdykoli se na sebe podívá.“ Někdy to prostě není možné, no a co? Příště se to třeba povede. A když ne ve středu, tak třeba ve čtvrtek.
A co vy, předstíráte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat